We dénken vooral dat we genoeg groente eten

23-02-2018    08:31   |    AD

Nederlanders overschatten hoeveel groente ze eten. In een enquête onder 1.029 respondenten gaf 80 procent aan dagelijks voldoende groente binnen te krijgen, terwijl de helft niet tot de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram komt, zo schrijft het AD.

Het viel op dat vooral in gezinnen met jonge kinderen te weinig groente op tafel kwam. De helft van de ondervraagden kwam tot minimaal vijf opscheplepels die het Voedingscentrum adviseert. Zorgwekkend? Wellicht, al komt de informatie niet helemáál uit onverdachte hoek. Het werd uitgevoerd door een producent dat gespecialiseerd is in ingevroren slowjuices, Frecious.

Volgens een woordvoerder van dat bedrijf overschatten mensen kennelijk hun dagelijkse groenteconsumptie. Vooral gezinnen met kinderen tot 12 jaar scoren relatief slecht. Rond de 70 procent denkt genoeg groente te eten, terwijl in werkelijkheid maar rond de 40 procent daadwerkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid kwam. Het komt door tijdgebrek en gemakzucht, meldt de voedselproducent, die biologische groenten zodanig verpulvert dat er zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven.

Tussendoortje
Het Voedingscentrum geeft als tip om groenten over de dag te verspreiden: kerstomaatjes als tussendoortje, plakjes komkommer op de boterham met kaas en champignons door de omelet. Omdat elke groente een unieke combinatie van vitaminen, mineralen en vezels biedt, is variatie belangrijk. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw alternatief voor steenwol

Steenwol is sinds jaar en dag het meest gangbare substraat voor de teelt van vruchtgroenten. Maar Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond...

Agenda

  • Helaas, er zijn momenteel geen evenementen.