2020 wordt Jaar van Plantgezondheid

10-01-2019    10:36   |    Goedemorgen

Het jaar 2020 is door de VN uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Plantgezondheid (IYPH). Dit zal bijdragen aan de bewustwording van het belang van gezondheid van planten en hoe dit beleidsmakers kan ondersteunen om de duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.

De International Association of Horticultural Producers (AIPH) verwelkomt het initiatief van de VN. ‘Het aanpakken van de verspreiding van plantenplagen en ziekten is van cruciaal belang om een ​​levendige en dynamische planthandel in de toekomst te verzekeren. Dat zo'n prestigieuze organisatie het belang van dit gebied erkent, is zeer positief’, zegt Tim Briercliffe, secretaris-generaal van AIPH.
Siergewassen en bloemen worden wereldwijd verbouwd en verhandeld, waardoor plantengezondheid onontkoombaar een wereldwijd probleem is en het 2020 IYPH-initiatief zal helpen de internationale erkenning te vergroten en een geconsolideerde aanpak voor de bescherming van planten over de hele wereld aan te moedigen.

Activiteiten
AIPH zal activiteiten ondernemen en evenementen houden met betrekking tot de gezondheid van planten als onderdeel van het 2020 IYPH-initiatief dat wordt geleid door het Internationaal Plantenbeschermingsverdrag (IPPC) en de VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Throwback: Q3 en Q4 White zomertour

Gedurende de zomerperiode zetten we op deze plek in de nieuwsbrief een 'throwback' naar een bijzonder, opvallend, epic of gewoon leuk moment...

Twitter: Innovation Challenge

Een duurzaam productieproces en eindproduct is wat telers en consumenten graag zien, laat Royal Brinkman op Twitter weten. Daarom...