Agro Care neemt Greenco Wieringermeer over

18-09-2019    23:22   |    Goedemorgen

Greenco heeft met Agro Care overeenstemming bereikt over de verkoop van de teeltlocatie Wieringermeer. Agro Care neemt de kas met 10 hectare belicht areaal en 10 hectare onbebouwde grond over en zal voor het komende seizoen de belichte teelt voor Greenco verzorgen.

De vaste medewerkers van Greenco die op de teeltlocatie Wieringermeer werkzaam zijn, gaan over naar Agro Care. In totaal gaat het op de teeltlocatie om maximaal 100 werknemers, waarvan een klein deel in vaste dienst is.
 
Greenco opende in 2015 de moderne kas in de Wieringermeerpolder met als doel het hele jaar door snacktomaten van hoge en constante kwaliteit van Hollandse bodem te leveren. Onder de overnameafspraken met Agro Care blijft dit voor Greenco onverminderd mogelijk. In de praktijk is Greenco gebleken dat de afstand van de Wieringermeer tot de overige teeltlocaties van het bedrijf logistieke en operationele nadelen met zich meebracht.
 
Robert Ketelarij, CEO Greenco: "In ons Strategisch Businessplan hebben wij al enige tijd geleden onze koers verlegd naar investeren in co-creatie, samenwerkingsverbanden en partnerships. Daarmee willen wij ons concept- en productportfolio verder verbreden. De verkoop van de teeltlocatie Wieringermeer geeft een krachtige impuls aan dat beleid." Greenco beschikt over teeltlocaties in Someren, Helenaveen en Honselersdijk en zal daar eigen teelt blijven voortzetten.

Over Greenco
Greenco is de eerste producent en verpakker van snackgroenten in Nederland. De snackgroenten van Greenco  worden onder verschillende merknamen verkocht. De meest bekende merknaam is Tommies. De tomaatjes teelt Greenco zelf, in het Westlandse Honselersdijk en het Brabantse Someren en Helenaveen. Voor de teelt gebruikt Greenco vrijwel uitsluitend biologische gewasbeschermingsmiddelen. De distributie en verpakking vindt plaats in Honselersdijk. De snackkomkommers en –paprika’s komen van gespecialiseerde, bevriende telers in Nederland. Bij Greenco werken circa 130 mensen in vaste dienst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jubileum

Moor Filtertechniek viert feest. Op Twitter laat het bedrijf weten dat collega Ewelina 12,5 jaar in dienst is!...