Amerikaanse kolenregio gaat over op kassen

23-02-2018    09:50   |    Goedemorgen

De kas van het bedrijf AppHarvest moet nieuwe, duurzame werkgelegenheid creëren in Pike County, Kentucky, een gebied dat van oudsher leeft van kolenmijnen en hoge werkloosheid kent.

Jonathan Webb is de oprichter van AppHarvest, een high-tech kas van 50 miljoen dollar, waar hij 140 voltijd banen creëert in Pike County in een voormalige kolengroeve. Volgens Webb is er 1,2 miljoen hectare aan dit soort voormalige groeven in oost-Kentucky die opnieuw ingericht kunnen worden voor tuinbouw. En daarmee ook een oplossing vormen voor de enorme werkloosheid in het gebied.

Het voordeel van het gebied is dat 65 procent van de totale Amerikaanse bevolking op een dag rijden woont. Een aantal grote ondernemers adviseert Jonathan Webb en ook de gouverneur van Kentucky staat achter de plannen.

De kas wordt aangestuurd met real-time software, waardoor direct gereageerd kan worden op het weer, de waterhuishouding en de luchtvochtigheid. Daarmee kan gezorgd worden dat de kas zo duurzaam mogelijk functioneert. Lees hier meer over de kas.

Het is het zoveelste positieve tuinbouwbericht uit de Verenigde Staten. Wij concluderen dan ook dat high-tech tuinbouw The Next Big Thing zal zijn voor onze planeet.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ laat de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis maken met de sierteelt in de regio Boskoop,...