'Arbeidsmigrantenvervoer momenteel geen prioriteit'

'Arbeidsmigrantenvervoer momenteel geen prioriteit'

Omdat vervoer in het kader van de voedselvoorziening door moet kunnen gaan, zal de politie nu geen prioriteit geven aan het aanspreken van bestuurders van arbeidsmigrantenvervoer. Dat heeft de gemeente Westland maandag laten weten, aldus de WOS. Wel doet zij een dringend beroep op de uitzendbranche om het vervoer zó te regelen dat inzittenden een veilige afstand tot elkaar kunnen houden.

De Westlandse groente- en fruitteelt is essentieel voor de Nederlandse voedselvoorziening, stelt Westland. "De medewerkers hebben een cruciaal beroep en gaan daarom nog steeds naar hun werk om bijvoorbeeld groente en fruit te helpen oogsten."

Veel medewerkers gaan op de fiets naar hun werk. Een deel van de arbeidsmigranten is echter afhankelijk van vervoer per personenbus of gezamenlijke auto. "Wij hebben de afgelopen week vragen van inwoners en uitzendbureaus gekregen over het gebruik van deze personenbussen en gezamenlijke auto's, omdat daarin vaak meer dan drie personen worden vervoerd, die relatief dicht bij elkaar zitten", verklaart de gemeente.

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v