Betere biologische aanpak spint met Spidex Vital

Betere biologische aanpak spint met Spidex Vital

ACTUEEL HORTI THEMA - Spidex Vital biedt een betere bestrijding van spinthaarden doordat snel een grote populatie wordt opgebouwd dankzij een betere eilegcapaciteit. "Roofmijten in Spidex Vital hebben een energieke start", zegt Productmanager Tim Bossinga.

"Zo hebben de vrouwtjes al genoeg energie om eieren te ontwikkelen en kunnen ze meteen na het uitzetten beginnen met eieren leggen. Voorheen moesten ze eerst in het veld op zoek naar voedsel om eieren te kunnen ontwikkelen. Doordat ze nu meteen eieren leggen, kunnen ze meer eieren leggen in dezelfde tijd. Dat levert een groot voordeel op qua bestrijding en doeltreffendheid."

Geboren bestrijders
De nieuwe formulering en de betere voeding zorgen voor een energieke Phytoseiulus persimilis-populatie die direct kan beginnen met bestrijden. Spidex Vital bevat mijten in verschillende stadia, waaronder eieren, larven, nimfen en adulten, zodat er gedurende langere tijd voortdurend activiteit is in het gewas. Dankzij de voortdurende R&D van Koppert en het verbeterde productieproces zijn zowel de kwaliteit als de levering verbeterd en gewaarborgd.

Bewijs van predatie
De karakteristieke oranjerode kleur van Spidex-mijten is afkomstig van pigmenten in spint. Spidex Vital-mijten zijn wit, maar na het eten van spint worden de pigmenten geabsorbeerd en veranderen de mijten van kleur. Zo weet je zeker dat de Spidex-mijten hun werk doen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v