Biobest neemt Beneficial Insectary over

Biobest neemt Beneficial Insectary over

Beneficial Insectary Inc., de grootste onafhankelijke producent van nuttige insecten en mijten in Noord-Amerika, en Biobest Group NV, een toonaangevende wereldspeler op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving, hebben gezamenlijk aangekondigd dat Biobest Group NV - via haar dochteronderneming Biobest USA, Inc. - alle aandelen in Beneficial Insectary heeft verworven van de eigenares van het bedrijf, Sinthya Penn.

Sinthya Penn kocht Beneficial Insectary in 1986. Het bouwde daarna een leidende positie op in de biologische bestrijding van vliegen met verschillende toepassingen in de veehouderij. In de afgelopen jaren kende het bedrijf een exponentiële groei op het gebied van biologische gewasbescherming en werd het zelfs de grootste lokale producent in de VS.

Sinthya vertelt trots: "Ik wil de productie- en businessteams van Beneficial Insectary van harte bedanken omdat ze zo goed hebben samengewerkt om dit uitstekende resultaat te bereiken. Verder wil ik ook onze distributeurs en telers bedanken die op ons rekenen als hun betrouwbare lokale producent en leverancier van hoogwaardige nuttige insecten. Nadat ik tientallen jaren heb gewerkt in de biologische gewasbescherming, is dit het juiste moment voor mij om het bedrijf over te dragen. Ik ben Biobest enorm dankbaar omdat ze zich sterk gaan inzetten om de continuďteit en verdere groei in Redding te behouden en omdat onze waarden zo goed op elkaar zijn afgestemd. Ik heb het volste vertrouwen in een vlotte overgang. Het managementteam van Beneficial Insectary is klaar voor de taak. Dankzij de samenwerking met Biobest op het gebied van R&D en Operations zullen we het bedrijf verder kunnen
ontwikkelen en onze klanten een breder scala aan lokaal geproduceerde oplossingen kunnen bieden tegen competitieve voorwaarden."

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group NV: "Ik voel me bevoorrecht dat Biobest de kans heeft gekregen om Beneficial Insectary over te nemen. Dit is een belangrijke stap voor ons. Deze transactie past perfect in onze strategie om de meest betrouwbare wereldwijde leverancier op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving te zijn voor telers van hoogwaardige gewassen. Samen met Beneficial Insectary zullen we een leidende positie innemen op de Noord-Amerikaanse markt voor biologische bestrijding, een markt die naar verwachting recordgroeicijfers zal opleveren in de komende jaren. Deze overname versterkt ook onze commerciële aanwezigheid langs de westkust en biedt een springplank naar een nog betere technische ondersteuning. De combinatie van Beneficial Insectary en onze bestaande faciliteiten in Canada en Mexico geeft ons een ongeëvenaarde productiecapaciteit in Noord-Amerika. Daardoor kunnen we lokaal geproduceerde producten van hoge kwaliteit leveren aan al onze Noord-Amerikaanse klanten. De commerciële strategie en het distributiemodel van Beneficial Insectary en Biobest USA zijn complementair. Beide bedrijven behouden hun identiteit, opereren autonoom en blijven hun eigen klanten bevoorraden. De focus zal liggen op het realiseren van operationele synergie om een betrouwbare levering van lokaal geproduceerde nuttige insecten te verzekeren. Ik heb het volste vertrouwen in deze overgangsfase, omdat zowel Beneficial Insectary als Biobest over een bekwaam en goed presterend team beschikken."

Cliff Noorlander, CEO van Beneficial Insectary: "Het was geweldig om met Sinthya samen te werken en te ervaren hoe waardevol ons brede aanbod van biologische gewasbescherming is voor klanten. De samenwerking met Biobest biedt ons een platform waarmee we nog jaren kunnen blijven verder bouwen aan dit succesverhaal. Zowel onze productieafdeling, onze commerciële strategie als ons vertrouwde merk blijven behouden. De aanvullende productlijnen van Biobest in Noord-Amerika vergroten deze betrouwbaarheid nog verder. Biobest biedt ons eveneens toegang tot een R&D-programma van wereldklasse en een sterke innovatiepijplijn. Dit is het moment om Sinthya en het hele Beneficial Insectary-team te bedanken voor wat we samen hebben gerealiseerd. We klinken met Biobest op onze
gezamenlijke toekomst."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v