Blog: Einde oefening

03-12-2019    10:00   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Hij schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Begin deze week wist ik dat ik deze week een blog zou moeten aanleveren.  Dan ga je nadenken over het onderwerp waar je over wilt schrijven. Dit zijn vaak onderwerpen welke mij bezig houden maar niet iedereen heeft dezelfde interesses. Toch, toen er gisteren een kaart de ronde deed op de tribune wist ik dat ik daar iets mee moest. Deze kaart was bestemd voor een inkoper die 30 jaar op de tribune zijn inkoopwerkzaamheden heeft gedaan maar ons moet gaan verlaten door een vervelende ziekte. We kregen allemaal de mogelijkheid om onze naam toe te voegen.  Nu denken we niet allemaal met regelmaat over het ‘einde’ maar zeker is wel dat het einde voor iedereen komt.

Vorige week zat ik TV te kijken en vertelde iemand dat sinds hij 50 jaar is, het vaak bij hem opkomt over wat hij met de rest van zijn leven gaat doen. Het grootste deel is geweest en hoe kan je de rest van je leven zo leuk mogelijk gebruiken. Voor sommige blijft dat het inkoopwerk op de tribune maar er is nog veel meer in het leven. Doordat deze bewust wording ontstaat lijkt het wel alsof het leven nog veel sneller gaat.

Nu zijn wij een onderdeel van de natuur. In de natuur is alles een cyclus. Zelf geloof ik ook dat wij nog wel iets te doen hebben na dit leven maar ook daarover zijn niet alle meningen hetzelfde. Het is een komen en gaan. Een collega neemt afscheid en mijn dochter is druk met haar zwemdiploma.  Nieuwe bedrijven ontstaan en voor bestaande bedrijven wordt de houdbaarheidtermijn steeds korter.

Als je de zorgsector neemt, zijn er aan de ene kant vele problemen en is er veel geklaag. Huisartsen weten niet hoe ze hun werk rond krijgen, de ene ziekte na de andere ziekte slaat toe, ziekenhuizen gaan failliet en de kosten van het zorgstelsel reizen de pan uit.  Tegelijk zijn er allerlei innovaties en mooie ontwikkelingen. Iemand die een kunstmatige alvleesklier heeft ontwikkeld, PostNL en de ANWB gaan samen de ziekenhuizen helpen door medicijnen met een drone te versturen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De Kerst komt eraan, het einde van dit jaar komt eraan. We hebben nog veel te doen in 2020. Ik wil jullie allemaal fijne feestdagen wensen, relativeer wat vaker en zorg dat je bij de nieuwe dingen aansluit wanneer je een toekomst wilt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Tegenspraak op het werk

Niemand vindt het leuk om te horen wat er fout gaat. En zeker niet als je leidinggevende bent. Maar wie niet...

Instagram: Punki Lune

Joyce Lansbergen toont op Instagram vol trots de Punki Lune. De gerbera maakt deel uit van het nieuwe...