Blog: 'Social media lijkt net werken'

17-04-2018    10:36   |    Sjaak Bakker

Een weblog van Sjaak Bakker. Hij is algemeen directeur van Ridder HortiMaX Growing Solutions in Maasdijk. Bakker schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Kun je je nog herinneren hoe de wereld er voor het social media tijdperk eruit zag?

Je wist wat je hoorde en je relatiebeheer bestond uit “netwerken”. Dit werkwoord heeft een geheel andere betekenis gekregen. Het lijkt erop dat het actief zijn op social media net werken is geworden.

WhatsApp is in Nederland met 10,9 miljoen gebruikers het meest gebruikte social media platform. Facebook heeft maar liefst 10,4 miljoen maandelijkse gebruikers. Er zijn 430.000 Nederlanders per dag op LinkedIn, en met een stijging van +33% ten opzichte van het jaar ervoor niet meer weg te denken.

Ik geloof nog steeds in de kracht van persoonlijk contact en het onderhouden ervan, maar moet bekennen dat het vindbaar zijn, steeds belangrijker is geworden. Ik zie hier vooral zakelijk kansen. Maar hoe hou je persoonlijk en zakelijk uit elkaar?
 
Laatst las ik in de krant 'Vertrouwen in social media ernstig gedaald'. 57% weet niet of social media te vertrouwen is. Hoezo niet te vertrouwen? Je deelt, liked, post toch vrijwillig. Toch hebben we 21 maart jl met 49,5% tegen de sleepwet gestemd. Want stel je voor dat je vindbaar bent. Natuurlijk ben ik ook geen voorstander dat de overheid ongevraagd afluistert en in je computer of smartphone rondsnuffelt. Ook het doorverkopen van informatie vind ik dubieus. Maar ergens meten we met twee maten. 

'Ieder voordeel heeft zijn nadeel' van jawel, niet Cruijff maar Van Hanegem, gaat ook hier op. Hou je gewoon aan de etiquette en bedenk hoe je op social media gezien wilt worden.

Het branden en laden van 'je merk' is net werken.
 


Reacties (1)

Aad Tijsen at 17.04.2018

Waarheid Sjaak!
Weer met plezier gelezen.
We zien elkaar vast snel weer op Instagram, Twitter of LinkedIn, of weet jij een leukere tent? :-)

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Visbeen en Post-Kogeko fuseren

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Met deze fusie wordt DLG een top 20 speler in de Nederlandse logistieke...

Extra geld voor Groenpact

Voor ruim 300 genodigden is woensdag 16 januari ‘Groenpact 2e fase’ gepresenteerd op de Groenpact Manifestatie in Groenekan. De minister...