Blog: Succesvol zijn

Blog: Succesvol zijn

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Geruime tijd schrijf ik een blog voor Goedemorgen. Een blog is er om een persoonlijke gedachten te weerleggen om anderen te inspireren en misschien wel een andere kijk op een onderwerp uit te lichten. Vandaag de dag is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dit zomaar kan.

Vanuit de overheid is er veel censuur in de MSM en als iemand een andere mening heeft, die niet past in de agenda van, worden hier maatregelen voor bedacht. Het gevolg is dat er veel verwarring tussen mensen ontstaat omdat niet iedereen de achtergrond van een onderwerp kent. Het gevolg daarvan is weer vaak een woordenwisseling die niet altijd even opbouwend of vriendelijk is. Vele relaties zijn niet meer wat ze waren. Afgelopen week was er ook een discussie waarbij iemand verwees naar 'succesvol'. Dat vond ik een vreemde verwijzing, want het onderwerp dat besproken werd had niks te maken met succesvol. Maar wanneer ben je succesvol? Heeft dat iets te doen met een gedachtengoed of met kennis? Zelf begeef ik me tussen vele verschillende mensen. Mensen met veel geld en (soms)macht en mensen die weinig of niks hebben en niet veel ambiëren. In beide situaties vind je gelukkige mensen en ongelukkige mensen. In beide gevallen vind je succesvolle en niet succesvolle mensen, tenminste zo ondervind ik dat. Mensen hebben vele eigenschappen en bij de ene is een bepaalde eigenschap beter ontwikkeld dan bij de ander en visa versa. Dit geeft vorm aan hoe iemand in elkaar zit, maar heeft nog steeds niks te maken met succesvol zijn. Een grote perfectionist zal nooit succesvol zijn want er valt altijd wel iets te verbeteren.

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij dat ik zelf ook wel eens moeite heb met de juiste keuzes en misschien besteed ik wel veel te veel tijd aan mijn werk. Je doet wel eens dingen of maakt iets mee wat je eigenlijk graag zou willen hebben of doen. Ook dit zou geen probleem moeten zijn, want ik denk dat dit menselijk is en we deze ruimte allemaal moeten hebben. Dagelijks hebben we onze ervaringen en doen we nieuwe kennis op. Dagelijks groeit en ontwikkelt eenieder en dagelijks moeten we ons leven relativeren en proberen om met z'n allen een samenleving te behouden waarin we onszelf kunnen zijn. Een samenleving waarin waarden en normen de leidraad zijn. Naar mijn idee is dat wanneer je succesvol bent en we kunnen spreken van een succesvolle samenleving.

Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v