Cressen geteeld op cruiseschip

15-01-2016    09:41

Koppert Cress gaat een samenwerking aan met Holland America Line. Aan boord van het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam waar ruim 2600 passagiers aan boord kunnen, worden de microgroenten gekweekt, zo meldt een bericht op de site van Koppert Cress in Monster.

De cressen worden op het cruiseschip verbouwd in de glazen kas in het Culinary Arts Center aan boord van het ms Koningsdam. Eenmaal gezaaid, zullen de groenteplantjes binnen twee weken geoogst kunnen worden. De chef-koks zullen in de open keuken de bijzondere maaltijden op ambachtelijke en eenvoudige wijze bereiden. De cressen uit Koppert Cress’ groentetuin worden ter plekke toegevoegd. Hierdoor genieten gasten gedurende hun cruise van vers geteelde ingrediënten waaronder tuinkers en waterkers tijdens speciale diners in 'farm-to-table stijl'.

"In plaats van te dienen als garnering, zijn de cressen van Koppert Cress volwaardige ingrediënten in onze recepten", zegt Michael Smith, Senior Vice President voor Gastervaringen en Productontwikkeling. ‘"Onze gasten zullen ze zien groeien tijdens hun cruise en zullen ze vers nuttigen in het Culinary Arts Center, wanneer de cressen ’t aller lekkerst zijn.""We zijn verheugd over de samenwerking met een innovatief bedrijf als Koppert Cress, om ons culinaire programma aan boord verder uit te breiden met ons speciale farm-to-table concept", zegt Orlando Ashford, President van Holland America Line.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws