'Negatieve gevolgen vocht en warmte verminderen'

15-10-2021    10:34   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Minder vochtproblemen in de kas en besparen op de stookkosten. Techisch adviseur Dominique Blok van Hinova adviseert telers om te kiezen voor het VentilationJet Systeem of de Hinovafan om tot het beste resultaat te komen.

Dat zei hij vanochtend vol enthousiasme op Paprika Tasty Radio. Samen met Hans Weisbeek was hij vanochtend te gast in de studio in Bergschenhoek. Ze sloten het actuele horti thema Ventilatie & Ontvochtigen af door te vertelllen over verticale ventilatie en de voordelen die dat met zich meebrengt. Efficiënt telen zonder te kieren, dat is het uitgangspunt van het VentilationJet Systeem dat samen met o.a. Wageningen U&R en Let’s Grow werd ontwikkeld. Geheel in lijn met het Nieuwe Telen en Plant Empowerment, met als doel optimale productie. "Wij gaan samen voor zoveel mogelijk opbrengst van uw kwaliteitsproduct", aldus Blok op de tuinbouwzender.

Het ontvochtigen van het kasklimaat is een van de grootste uitdagingen voor telers. "Een te hoge luchtvochtigheid kan voor veel problemen zorgen. Daarom bedachten wij efficiënte en energiezuinige oplossingen." Naast het VentilationJet Systeem is dat ook de Hinovafan. "Met de HinovaFan kasventilator krijg je de mogelijkheid om de negatieve gevolgen van vocht en warmte op een eenvoudige en energiezuinige methode te verminderen. De verticale luchtstroom door het gewas resulteert in een optimaal uniform microklimaat."

Wil je meer weten over deze producten en de werking ervan, luister het gesprek met Dominique Blok en Hans Weisbeek dan hier terug.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....