'De spelregels veranderen'

20-04-2021    09:51   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De mindset moet veranderen als het gaat om het gebruik van grondstoffen en circulair denken. Daartoe is het ook belangrijk én veilig voedsel én circulair centraal worden gesteld in de wetgeving.

Dat zei Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling​, vanochtend in de uitzending van Paprika Tasty Radio. In het kader van het actuele horti thema Circulaire tuinbouw vertelde hij over de strijd tegen voedselverspilling. Een kwart van ons voedsel gaat momenteel de prullenbak in en dat wil de stichting voorkomen. Als directeur van Samen Tegen Voedselverspilling bedenkt Timmermans samen met tientallen kleine en grote bedrijven concrete oplossingen voor problemen waar deze bedrijven tegenaan lopen als het gaat om het onnodig weggooien van voedsel.

Maar ook het veranderen van de wetgeving is een cruciaal onderdeel, gaf Timmersmans op Paprika Tasty Radio aan. "Samen met het bedrijfsleven brengen we daarom de grootste barrières op gebied van regelgeving in kaart. De wetgeving heeft nu nog veelal voedselveiligheid als uitgangspunt, maar ook circulariteit moet daarin een belangrijke plek krijgen. In onze systemische aanpak is het veranderen van spelregels dan ook een cruciaal onderdeel. Dat heeft te maken met mindset bij bedrijven, overheden én consumenten."

Luister het gesprek met Toine Timmermans hier terug


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws