Drastische reorganisatie bij LTO's

29-08-2016    11:00   |    Boerderij

De LTO-organisaties gaan drastisch reorganiseren. Onder de paraplu van een groter landelijk apparaat krijgen de landelijke vakgroepen meer bevoegdheden en speelruimte. De regionale LTO’s (LTO Noord, ZLTO en LLTB) worden kleiner en gaan zich richten op zaken die in de regio en direct rond het boerenerf spelen, aldus Boerderij.

De bezetting van het landelijk bureau wordt verdubbeld van 12 naar 20 à 25 gespecialiseerde medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn van LTO Nederland. Voor nieuwjaar moet de operatie zijn afgerond.

LTO werkt nu volgens een tweedeling plant-dier. Dat wordt een driedeling. Multifunctionele landbouw komt er nog bij, maar daar moet volgens landelijk voorzitter Albert Jan Maat nog een prettiger benaming voor gevonden worden. De bestaande vakgroepen blijven bestaan. Deze sectorale organisaties krijgen veel ruimte om hun eigen zaken te regelen en eigen standpunten in te nemen. Maat: "Waar mogelijk beslissen ze zelf. Daarna komt afstemming met andere sectoren."

De leden blijven lid van hun regionale organisatie. In hoeverre er een contributieverhoging nodig is om deze investering te bekostigen, kan Maat nog niet zeggen. De huidige sectorbestuurders stellen hun portefeuille ter discussie. De opvolging van de landelijk voorzitter zelf is zo goed als rond, Maat kondigt aan dat ‘de komende weken’ bekend wordt wie dat wordt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Helpende hand

Anderhalve week geleden legde een verwoestende brand de tribune van TOGB in as. Mustang Demolition helpt de...