Economie groeit flink, arbeidsmarkt laat herstel zien

Economie groeit flink, arbeidsmarkt laat herstel zien

2021 zou een zwaar jaar worden voor de economie, voorspelde minister van Financiën Wopke Hoekstra vorig jaar op Prinsjesdag. Dat viel uiteindelijk best mee. De seinen staan inmiddels weer op groen, met een lage werkloosheid en een economie die zowel dit jaar als volgend jaar flink groeit, zelfs in het geval van een nieuwe lockdown.

Dat blijkt uit de nieuwe Macro Economische Verkenning, die het Centraal Planbureau (CPB) elk jaar presenteert op Prinsjesdag, aldus NU.nl. Het bureau gaat ervan uit dat de economie dit jaar met 3,9 procent groeit ten opzichte van vorig jaar. Daarmee is het niveau van voor de pandemie alweer bijna bereikt. Ook volgend jaar is er sprake van groei, met een plus van 3,5 procent.

En zelfs als er een nieuwe lockdown komt, is er dit jaar en volgend jaar sprake van groei. Al is die met percentages van respectievelijk 3,3 en 2,2 wat kleiner dan zonder contactbeperkende maatregelen. Ook de werkloosheidscijfers zijn gunstig. Het planbureau verwacht dat de werkloosheid dit jaar op 3,4 procent blijft steken. Zelden in de voorbije vijftien jaar was dat percentage lager.

Lees hier meer

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v