Europa's grootste stadsboerderij failliet

06-07-2018    08:54   |    Goedemorgen

De rechter heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Europa's grootste stadsboerderij Urban Farmers aan de Televisiestraat in Den Haag.

Eerder werd al gemeld dat de stadskas op het dak van het voormalige Philipskantoor in zwaar weer verkeerde.

Het blijkt dat de boel niet meer te redden valt. Omzetten zouden niet worden behaald en de verkoop van producten - sla, tomaten, andere groenten en vis - is stilgelegd.

Of er een doorstart plaats gaat vinden is nog niet duidelijk. De komende weken blijven de acht medewerkers nog wel aan het werk.

Op de zesde en zevende etage van voormalig kantoorcomplex De Schilde midden in Den Haag werden sinds mei 2016 vis en groente gekweekt. Woordvoerder Paul van Driest van Urban Farmers legde bij de start uit dat stadsboerderijen de toekomst hebben. Een eigen urban farm in elke grote stad was het ideaalbeeld. De bedoeling was dat door voedsel te produceren op de plek waar het wordt geconsumeerd de transportkosten omlaag zouden kunnen.


Reacties (1)

Wim Balder at 08.07.2018

Het verwondert mij niets! Ideologie en praktijk staan nog ver van elkaar. Een veel te duur project en onmogelijk om op deze manier de stad te voeden.....!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Koningin bezoekt Eosta

Eosta, importeur van biologische groenten en fruit, krijgt op 4 december bezoek van koningin Máxima. Het bedrijf in Waddinxveen is winnaar...