Excursies 'Smart Horticulture' bekend

29-07-2021    10:33   |    Goedemorgen

Na een succesvolle eerste editie organiseert Inholland Academy in samenwerking met adviesbureau Berenschot vanaf donderdag 2 september de tweede editie van de leergang Smart Horticulture. Tijdens de leergang vinden ook excursies plaats. Dit keer vinden die plaats bij Forever Plants, Beekenkamp en Looye Kwekers.

“Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Echter, ondernemers en medewerkers hebben vaak nog geen grip op deze ‘databergen’. De leergang Smart Horticulture is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf", aldus Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang.

De leergang Smart Horticulture wordt vanuit World Horti Center georganiseerd en wij zijn dit jaar een aantal keer te gast bij koplopers in de glastuinbouw. Er is in het scholingstraject gekozen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Oud-deelnemer Jos Paul over de Leergang Smart Horticulture: "Leren hoe je slim met data om kunt gaan en deze kunt gebruiken, vormde voor mij de aanleiding om de leergang Smart Horticulture te volgen. Tijdens de bijeenkomsten heb ik veel geleerd. Niet alleen werd ik gestimuleerd om na te denken over wat je met data kunt doen, maar ook hoe je verschillende soorten data aan elkaar kunt koppelen. Daarnaast was er veel tijd om aan de slag te gaan met je eigen project. Inmiddels hebben we bij Beekenkamp Plants B.V. het project dat ik voor de opleiding heb gedaan, doorgezet. Hierdoor hebben we veel sneller inzicht gekregen in de klimaatgegevens voor een productiepartij."

Waarde toevoegen
De leergang Smart Horticulture bestaat uit 7 bijeenkomsten waarbij deelnemers met behulp van verschillende tools stap voor stap leren om data te structureren, ordenen en om te zetten tot waardevolle informatie voor het eigen bedrijf. Tijdens een workshop op het bedrijf van de deelnemer analyseren deelnemers met experts van adviesbureau Berenschot waar in het bedrijf datagedreven sturing het meeste waarde kan toevoegen en met deze inzichten gaan de deelnemers aan de slag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om oogstprognoses, het verbeteren van efficiëntie van de arbeidsinzet, vraaggericht telen of hoe data kan helpen om te gaan met de veranderde omgeving door COVID-19.

Datagedreven sturing
Deze leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data de website.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Vakkundig

Op de locatie Next van Duijvestijn Tomaten worden de nieuwe tomatenplantjes voor de belichte kas er vakkundig...

Hoog bezoek Beyond Chrysant

Hoog bezoek voor Beyond Chrysant. Vertegenwoordigers van de Indonesische ambassade lieten zich bijpraten over...