Geen Zoen Maar Een Bloem

Geen Zoen Maar Een Bloem

Een groep lokale ondernemers uit Rhoon en omgeving hebben hun krachten gebundeld om de zorgverleners een hart onder de riem te steken. Dit doen zij door middel van de verkoop van boeketten die aan huis worden bezorgd. Na elke 15e verkochte bos bloemen wordt een gratis bos bloemen bij een zorgmedewerker bezorgd.

De lokale ondernemers willen benadrukken hoe belangrijk de waarde van zorgverleners is in tijden van een pandemie.

Dit initiatief is daarnaast ook waardevol voor lokale ondernemers en bloementelers. De bloementelers hebben in de afgelopen weken een groot deel van hun producten moeten vernietigen, omdat de vraag vanuit de markt sterk is afgenomen. Geen Zoen Maar Een Bloem biedt de telers de mogelijkheid om hun bedrijven draaiende te houden. Om de boeketten aan huis te kunnen bezorgen, worden lokale ZZP'ers ingezet die door stilgelegde werkzaamheden als gevolg van deze zware tijd toch ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen zij een deel van hun verloren omzet nog compenseren, omdat het financiële vangnet voor zzp'ers vanuit de overheid beperkt is. Lokale ZZP'ers en bloementelers kunnen zich via de website aanmelden om deel uit te maken van dit initiatief.

Het initiatief draagt de naam Geen Zoen Maar Een Bloem. Een zoen of hand is een oer-Hollands gebruik om elkaar te begroeten. In tijden van een pandemie wordt geadviseerd om anderhalve meter afstand te houden. Het initiatief: "Geef geen zoen, maar een bloem! Geef geen hand, maar een plant!"

Op 28 maart 2020 heeft Geenzoenmaareenbloem.nl 1.000 bossen bloemen verspreid over Zuid-Holland en Noord-Brabant. Deze bossen zijn terecht gekomen bij zorgmedewerkers en de mensen die hen ondersteunen. "Dit hebben wij gedaan om ons initiatief nog meer kleur te geven.", aldus de initiatiefnemers. De boeketten kunnen besteld worden via www.geenzoenmaareenbloem.nl en worden bezorgd in de regio Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v