'Gewas vindt zonlicht fijner dan allerlei kleurtjes'

'Gewas vindt zonlicht fijner dan allerlei kleurtjes'

ACTUEEL HORTI THEMA - Gewassen groeien het beste onder natuurlijk zonlicht en voelen zich onder zonlicht prettiger dan onder allerlei kleurtjes. Dat zei Ronald Gronsveld van Rofianda vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Rofianda levert unieke armaturen met het volledige zonlichtspectrum, gecreëerd door slechts één chip. Deze chip is ontwikkeld in samenwerking met Seoul Semiconductor. Dankzij het volledige spectrum creëer je binnen een buitensituatie in de kas.
 
"Een gewas groeit niet bij alleen bij rood licht of blauw licht en ook niet alleen bij een combinatie van deze twee kleuren. Sterker nog, het heeft net zo goed groen licht nodig evenals het niet zichtbare deel van het spectrum, bestaande uit UV- en verrood. Het is dan ook echt een probleem te noemen dat juist deze laatstgenoemde delen van het spectrum slechts in beperkte mate worden uitgezonden door natriumlampen en de huidige generatie leds."

Volgens Gronsveld is echt zonlicht de oplossing. "Gewassen groeien het beste onder natuurlijk zonlicht en voelen zich onder zonlicht prettiger dan onder allerlei kleurtjes. Met meer dan 30 jaar ervaring in de plantengroei weten wij als geen ander hoe belangrijk de juiste verlichting is. Wij hebben daarom ons boerenverstand gebruikt om de juiste oplossing te bedenken."

In de uitzending op de tuinbouwzender kwamen ook Leonard Boer van From Boer en Mark Keulen van SeedCare aan het woord over hun ervaringen. Heb je de uitzending gemist, maar wil je meer weten over de kracht van zonlicht in de kas en de ervaringen in de praktijk? Luister het gesprek dan terug via goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v