Gezocht: slimme oplossingen voor minder plastic afval

21-07-2021    09:06   |    Goedemorgen

Heb jij de oplossing voor het verminderen van plastic verpakkingen in de tuinbouw? Of een idee om een circulaire plasticindustrie te realiseren? Doe dan mee aan een van de P>ACT challenges van de Provincie Zuid-Holland. Een innovatieve oplossing maakt kans op 50.000 euro om het daadwerkelijk te ontwikkelen.

In 2050 wil de provincie Zuid-Holland 100% circulair zijn. Een van de speerpunten daarbij is de aanpak van plastic. Plastics komen voor in veel producten. Toch wordt er nog weinig nagedacht over hoe we het gebruik van plastics circulair kunnen maken, door gebruik te voorkomen, hergebruik te stimuleren en ook op een juiste manier te recyclen. Het grootste deel van het plastic wordt verbrand en een klein deel belandt in het milieu. "Hier willen we als provincie vanaf, zodat we zuinig omgaan met grondstoffen én zorgen voor zo min mogelijk milieuvervuiling. Gelukkig zijn er ontzettend veel innovatieve ondernemers om ons daarbij te helpen. Heb jij een idee? Lees hieronder meer over de P>ACT challenges."

Challenge 1: Verminderen van plastic verpakkingen in de tuinbouw
De tuinbouw maakt grootschalig gebruik van eenmalige plastic verpakkingen. Met innovatieve producten en systemen willen wij dit tegengaan. Ben jij die wereldverbeteraar met een oplossing om verpakkingen te vervangen of een plan voor een slim retourlogistieksysteem? Stuur jouw voorstel in en help mee! Lees hier alles over de voorwaarden.

Challenge 2: Oplossingen voor een circulaire plasticindustrie
De provincie gaat voor een 100% circulaire kunststofketen in 2050. Om dit te behalen hebben wij slimme innovaties nodig. Vanuit technisch, filosofisch, praktisch en theoretisch oogpunt: we staan open voor ideeën vanuit alle fronten. Of het nou gaat om een digitale toepassing voor het organiseren van de plasticindustrie, een technische oplossing voor het grootschalig recyclen van plastics of een vernieuwend circulair businessmodel. Lees hier alles over de voorwaarden.

Voor meer info, vragen en inschrijving ga je naar www.pzh.nl/pact. Bedrijven kunnen zich vanaf maandag 5 juli 2021 inschrijven. Op maandag 13 september 2021 wordt de inschrijving gesloten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Geslaagde Horti Experience

Al weer voor de achtste keer bezochten de buitenlandse Royal Brinkman medewerkers deze week het hoofdkantoor...