Greenyard Horticulture heet nu Agaris

21-03-2019    09:31   |    Goedemorgen

Vandaag, op de eerste dag van de lente, kondigt de voormalige Horticulture-divisie van Greenyard met trots de nieuwe naam Agaris aan. De Greenyard Horticulture divisie werd in het najaar van 2018 een zelfstandige onderneming na de overname door de familiale investeringsgroep Straco. Agaris ontwikkelt, produceert en commercialiseert hoogwaardige groeimedia. Samen met de nieuwe aandeelhouder Straco, zal Agaris focussen op een ambitieuze groeistrategie.

Agaris vindt zijn basis in het Latijn en komt van het werkwoord ‘agere’ (doen, maken, handelen). Het betekent zoveel als ‘het wordt voor jou gedaan’, of in het geval van planten ‘moge je gegroeid worden’. De naam klinkt zeer internationaal, is taal-neutraal en makkelijk uitspreekbaar, wat een troef is voor een bedrijf dat actief is in 6 landen en wereldwijd exporteert. Het nieuwe logo combineert het blad van een plant en de hoed van een champignon en symboliseert zo de twee Agaris divisies: Horti (substraten voor planten) en Myco (substraten voor champignons). 

Een brede range aan groeimedia 
Agaris creëert groeimedia voor verschillende marktsegmenten. Professionele telers kunnen wereldwijd rekenen op onze gespecialiseerde groeimedia voor een duurzame en performante teelt. De groeimedia van Agaris zijn onmisbaar voor de teelt van champignons, groenten & fruit en siergewassen. Ook in de hobbymarkt heeft Agaris een leidende positie en kan de grootste Europese retailers tot zijn klantenportefeuille rekenen. Tot slot heeft Agaris een breed aanbod aan groeimedia voor de aanleg van stedelijk groen. Samen met architecten, aannemers en openbare besturen bouwt Agaris zo mee aan een groene en duurzame leefomgeving.
'We zijn verheugd dat we vandaag onze nieuwe naam en identiteit kunnen delen met de sector. Met ons uitgebreid assortiment aan groeimedia van constante kwaliteit, wensen we een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzame teelt, performant én met respect voor mens en omgeving. We willen samen groeien met onze klanten en partners dankzij onze op maat gemaakte oplossingen, efficiënte supply chain en hands-on aanpak', aldus Stefaan Vandaele, CEO van Agaris. 

Over Agaris 
Agaris ontwikkelt, produceert en verkoopt jaarlijks meer dan 3 miljoen m³ groeimedia, die geëxporteerd worden naar meer dan 60 landen wereldwijd. Agaris bestaat uit twee divisies, Horti en Myco, en heeft in totaal 14 productiesites en meer dan 800 werknemers. Door in te zetten op innovatie, kwaliteit en service, vormen de groeimedia van Agaris een belangrijke basis voor een duurzame en rendabele teelt. 

Bekijk een video van Agaris hier


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Matching Days bij Logico

Van dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert Logico de Matching Days in De Lier. Tijdens deze dagen worden zowel de noviteiten,...

Nieuwe eigenaar Hinova

Per 1 juli neemt Henk van der Meer afscheid als uitvinder/eigenaar en draagt hij werkzaamheden van Hinova over aan Hans Weisbeek.