Grootste dakkas van Europa opent deze week

Grootste dakkas van Europa opent deze week

Met een officiële opening in het bijzijn van de Belgische minister Crevits en internationale experts én het publieksevenement Festival van de Toekomst nemen Inagro en Provincie West-Vlaanderen vrijdag Agrotopia in gebruik, een nieuwe onderzoekskas op het dak van REO Veiling in Roeselare.

Onderzoeks- en adviescentrum Inagro zet met de 'kas op het dak' stappen richting de glastuinbouw van de toekomst. Met Agrotopia creëren Inagro en Provincie West-Vlaanderen een bijzondere locatie voor praktijkonderzoek en de ontwikkeling van innovatieve technieken voor glas- en stadstuinbouw. De kas van 90.00 m˛ met hoogtechnologische faciliteiten maakt innovatief onderzoek op Europees topniveau mogelijk. Dankzij de unieke ligging, op het dak van de kistenloods van REO Veiling en aan de rand van de stad, kan Inagro?ook de mogelijkheden van professionele?urban?farming exploreren.

De officiële opening is tegelijk de start van 'Agrotopia, een festival van de toekomst' dat plaatsvindt van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober. Via een festivalformule wil de Provincie het grote publiek meenemen op een ontdekkingstocht naar nieuwe smaken, productieprocessen en vindingrijke innovaties. Tegelijkertijd wil ze er scholen ontvangen en laten deelnemen aan workshops en de professionele bezoeker inspireren via stakeholdersevents.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v