'Hét moment voor technische veranderingen'

11-09-2019    09:15   |    Goedemorgen

Aan het eind van het teeltseizoen telt nog maar één ding, zo snel mogelijk de kas leeg en schoon. Het is bij uitstek een moment om technische veranderingen door te voeren, maar ook om de kas en het teeltsysteem grondig te reinigen, zodat virussen en ziekteverspreiders geen kans krijgen.

Dat laat Mark Scheffers van DS Hortitrade weten. DS Hortitrade is een handelsbedrijf in nieuwe en gebruikte tuinbouwmachines en -materialen. Het is volgens Scheffers een hectische periode, die efficiënt en duurzaam moet gebeuren, omdat het effect heeft op het volgende teeltseizoen. Ook het uitgesproken moment van elke teler om de inventaris van de kas op te nemen en investeringen te doen voor het volgende teeltseizoen.

“Dat de teeltwisselingen zijn begonnen merken wij ook aan de soort aanvragen die wij ontvangen. De vraag naar gewas uitruimmachines alsook naar bijvoorbeeld containers of buisrail bladzuigers stijgt, en we zien een toename in aanvragen voor de inkoop van inventarissen van telers die besluiten om te stoppen met hun onderneming of van teeltsoort wisselen. Je merkt ook dat de telers de periodieke teeltwisseling gebruiken om nieuwe machines aan te schaffen of te vervangen. Aangezien wij een ruim assortiment nieuwe en tweedehands tuinbouwmachines hebben, kunnen wij de teler vaak van A tot Z helpen. Met advies op maat wordt ervoor gezorgd dat de teler de juiste aankoop doet dat past bij het doel, gebruikseisen en budget.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws