Horconex overhandigt cheque aan De Zaaier

Horconex overhandigt cheque aan De Zaaier

Aad Verduijn heeft dit weekend als voorzitter van stichting de Zaaier een cheque in ontvangst mogen nemen van de financieel directeur van Horconex, Jeroen Heemskerk.

Begin dit jaar is er geld opgehaald tijdens het openingsfeest van het nieuwe pand van Horconex. In de uitnodiging aan klanten en toeleveranciers hebben zij een gift gevraagd voor de stichting die zich inzet voor de bevolking in noordoost Congo. Er is maar liefst 8250 euro opgehaald.

Hulp in Congo
Stichting de Zaaier uit Maasdijk helpt de Congolese bevolking al meer dan dertig jaar met kleinschalige projecten waarbij de inzet van inwoners wordt gevraagd. Verduijn: 'We zijn enorm dankbaar voor deze cheque.' Ook in Afrika grijpt het coronavirus snel om zich heen. Vanaf dinsdag is er een lockdown in Congo. Het is niet de eerste keer dat dit land wordt getroffen door een dodelijk besmettelijk virus. Twee jaar geleden was er Ebola. 'Met de stichting onderhouden we nauw contact met een familie dat een ziekenhuis runt in noordoost Congo. Zij kunnen het geld goed gebruiken in deze spannende periode. Daarnaast zijn er nog andere mooie initiatieven onder meer een project dat zorgt voor gevarieerd en gezond voedsel door middel van kassen en een project voor weeskinderen.'
 
Horconex verzorgt complete tuinbouwprojecten voor het bouwen van kassen en aanverwante installaties. Vanaf projectontwerp tot en met de oplevering van de kas, zowel in Nederland als over de grens. Begin dit jaar verhuisden zij vanuit Naaldwijk naar een duurzaam bedrijfspand op het ABC Bedrijventerrein in Poeldijk.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v