In de spiegel: Isis de Wit

17-05-2019    08:55   |    Goedemorgen

Flower Science interviewt regelmatig interessante mensen in de bloemensector. Het segment heet "In de spiegel" en wij publiceren hier een gedeelte van het interview met Isis de Wit.

<main id="main" class="site-main" role="main" style="box-sizing: inherit; color: rgb(75, 75, 77); font-family: -apple-system, system-ui, "Segoe UI", Roboto, "Helvetica Neue", Arial, sans-serif; font-size: 13.6px; font-variant-ligatures: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: rgb(220, 230, 198);">

Als student is het nog best lastig om duurzaam te leven. Maar daar waar het kan doe ik mijn best. Op school is er ook veel aandacht voor dit thema, bijvoorbeeld over voedselverspilling. Ik wil als ondernemer het thema duurzaamheid zeker meenemen in mijn werk. Duurzaam hoeft niet alleen te betekenen dat je rekening houdt met het milieu, het gaat erom dat je efficiënt werkt, weinig verspilt en bewust handelt. Goed voor je bedrijf, je portemonnee én het milieu.

Als je in de spiegel kijkt, wat voor soort ondernemer zie je dan?

Ik ben een jonge en ambitieuze onderneemster die een frisse blik heeft op de bloembollensector. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de HAS, een hogeschool in Den Bosch waar ik international food en agribusiness studeer. In het vierde jaar word je de mogelijkheid geboden om als afstudeerproject je eigen bedrijf op te zetten, compleet met businessplan, kamer van koophandel inschrijving en bedrijfsnaam. Samen met 20 andere studenten ben ik de uitdaging aangegaan. We krijgen begeleiding vanuit school, maar we leren vooral ook veel van elkaar. Anderhalve maand geleden ben ik mijn eigen bedrijf LEF advice gestart. In juli studeer ik af.

Wat is je Corebusiness?

Op een frisse manier mijn kennis over agribusiness toepassen in de bloembollensector. Ik heb tijdens mijn studie en stages veel kennis op gedaan binnen andere agrarische sectoren. Ik denk dat de bloembollensector daar enorm veel van kan leren. Ik wil graag werken bij sierteelt gerelateerde bedrijven en hen adviseren over thema’s als vernieuwing, verjonging, verduurzaming, marketing en communicatie.

Van wie ben jij d’r een?

Ik ben er één van Arie en Jacinta de Wit. Ik ben opgegroeid tussen de bollen. Mijn ouders hebben een bloembollenkwekerij vlakbij de Keukenhof in Lisse. In de winter hebben we snijhyacinten. Vroeger en nu nog ben ik in vakanties en weekenden graag aan het werk op het land en in de schuur. Steeds meer besef ik me hoeveel ik heb met de sierteeltsector en dan vooral de bloembollen. Het is zo’n mooi traditioneel product.

Lees verder bij Flower Science

</main>


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Terug van vakantie

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en...