'Stem Westlanders de Kamer in'

22-02-2017    09:25   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Zitten er na woensdag 15 maart twee Westlanders in de nieuwe Tweede Kamer? Het zou heel goed kunnen. En de kans erop is nu groter dan ooit nu twee Westlanders (Arne Weverling, VVD en Karin Zwinkels, CDA) op kansrijke posities op de kieslijst staan. Een groep gedreven Westlanders, onder aanvoering van Arthur Zuijderwijk, wil aan alle Westlanders duidelijk maken dat deze kans uniek is en dat die kans gegrepen kan worden. Zuijderwijk: "Westland telt. Dat kunnen we nu laten horen!"

"De campagne 'Westland telt' is bedoeld om te informeren en zeker niet als partijpolitiek. Het Nederlandse kiesstelsel zit zo in elkaar, dat een kandidaat met 16.000 voorkeurstemmen rechtstreeks gekozen wordt en dus zitting neemt in de Tweede Kamer. Als je tóch al CDA of VVD stemt, laat dan de Westlandse stem luid en duidelijk horen en stem op onze lokale kandidaten. Als je nog niet weet wat je gaat stemmen of je overweegt om helemaal niet te gaan stemmen, zou je het Westlandse perspectief kunnen laten meewegen in je stemgedrag", verklaart Arthur Zuijderwijk de reden van het initiatief.

Den Haag en Westland liggen hemelsbreed maar een paar kilometer bij elkaar vandaan. Toch zien Westlanders als Zuijderwijk dat onze Greenport op het Binnenhof beter gehoord kan worden. "We zijn hier niet van die actievoerders. Wel als het om goede doelen gaat, dan kan iedereen altijd op Westland rekenen en is er actie. Alleen vergeten we het ‘actievoeren’ in veel gevallen als het gaat over Westland als innovatieve kennisregio voor de wereldwijde voedselindustrie en sierteeltsector. Dat kan en moet anders. En we krijgen nú een grote kans dat blijvend te veranderen. Als we als Westland hetzelfde enthousiasme en daadkracht aan de dag kunnen leggen als voor bijvoorbeeld Team Westland of Ride for the Roses, dan slagen we erin om de twee Westlandse kandidaten zitting te laten nemen in de Tweede Kamer. Dan weten we zeker dat de Westlandse geluiden doorklinken in Den Haag. Bovendien zijn er dan voor de Westlandse gemeenteraad en het college korte lijnen naar hen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

EnergiekEvent drukbezocht

Het was volle bak op het eerste fysieke EnergiekEvent sinds drie jaar, waarvoor Delphy IC en Wageningen UR hun...