V10 in onbelichte tomatenteelt

04-11-2016    09:21   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Het middel V10 tegen Pepinomozaïekvirus is vanaf 1 november inzetbaar voor bedekte onbelichte tomatenteelt. Het heeft een tijdelijke vrijstelling gekregen en die vervalt weer op 28 februari 2017.

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor V10 ter bescherming van de bedekte onbelichte tomatenteelt tegen schade door het Pepinomozaïekvirus. Deze vrijstelling is op 1 november op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden in de Staatcourant gepubliceerd en geldt niet voor de opkweek van tomatenplanten.

Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van schade door Pepinomozaïekvirus in de onbelichte teelt van tomaat. De vrijstelling geldt vanaf 1 november 2016 en vervalt op 28 februari 2017. De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften van dit besluit worden nageleefd. Deze vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

In LTO Glaskracht Nederland werken LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB samen aan landelijke activiteiten op het gebied van sectorale belangenbehartiging, vaktechniek en innovatie voor de aangesloten glastuinbouwondernemers.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

It's a wrap!

Onze collega's van KAS Magazine zijn de afgelopen tijd weer druk geweest met het maken van de nieuwe editie....