Coronachecklist beschikbaar

19-06-2020    11:06   |    Goedemorgen

Stigas heeft gisteren een coronachecklist beschikbaar gesteld voor de agrarische en groene sectoren. Met de checklist kunnen bedrijven nagaan of de maatregelen die zij nemen tegen de verspreiding van het coronavirus voldoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen wenselijk zijn, aldus Glastuinbouw Nederland.

De lijst is een aanvulling op de risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) en is hier te downloaden van de website van Stigas. De checklist staat ook in de bijlage. Bedrijven die inmiddels gebruik maken van de digitale RIE van Stigas kunnen maatregelen die uit de checklist naar voren komen uploaden in het RIE-systeem, waarmee deze onlosmakelijk deel uitmaken van de RIE.

Controle tijdens inspecties
De Inspectie SZW verwacht van bedrijven dat ze in hun RIE aandacht besteden aan besmettingsgevaar door het coronavirus en controleert daar tijdens inspecties op. De Inspectie SZW geeft aan dat de checklist een goed hulpmiddel is voor bedrijven om hun RIE uit te werken.
De bedrijven die inmiddels met de digitale RIE van Stigas werken, worden de komende dagen individueel geattendeerd op de nieuwe checklist.

Klik hier voor meer informatie, of neem contact op met Albert van der Burg van Stigas, telefoon 06 223 076 63, of Peter Loef van Glastuinbouw Nederland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Beekenkamp viert de winter

Vanaf 1 november tot en met 19 november vindt ‘Celebrate the Winter’ plaats. In deze periode opent Beekenkamp...

Rijk Zwaan blijft groeien

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft in het boekjaar 2020/2021 een netto-omzet van 498 miljoen euro...