IPM Tool gelanceerd

17-02-2021    09:59   |    Goedemorgen

Een hulpmiddel bij het toepassen van Integrated Pest Management (IPM), oftewel geïntegreerde gewasbescherming, op het glastuinbouwbedrijf. Dat biedt de IPM Tool die dinsdag werd gelanceerd. De tool is een gezamenlijk project van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw.

De IPM Tool is een vraagbaak voor uitleg over alle aspecten van IPM en weerbaar telen. De acht stappen van IPM - van preventie tot leren & optimaliseren - zijn in zijn geheel te doorlopen of er kan gericht op een individuele stap worden ingezoomd. De tool bevat veel uitleg over het hoe en waarom van de stappen, met praktische informatie, aangevuld met links naar bruikbare websites, documenten en video- en beeldmateriaal. Deze achtergrondinformatie wordt de komende maanden en jaren verder aangevuld en geüpdatet.

Glastuinbouwondernemers, gewasbeschermingsspecialisten en -adviseurs kunnen de tool gebruiken als checklist en als ideeënbron bij het opstellen van de IPM-strategie voor het (eigen) glastuinbouwbedrijf.

Ga aan de slag met de tool op https://ipmtool.glastuinbouwnederland.nl.

De tool werd gelanceerd tijdens het webinar Geïntegreerd telen/IPM Wittevlieg en Trips op dinsdag 16 februari van Glastuinbouw Nederland. Door middel van het doorlopen van de  acht stappen van IPM, op het gebied van wittevlieg en trips, werd de IPM Tool gepresenteerd en toegelicht door Ellen Beerling (Wageningen University & Research) en Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland) aan ruim 200 deelnemers aan het webinar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws