Kansen in Canada

20-11-2018    10:50   |    Goedemorgen

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op 30 november in Den Haag. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Canadese ambassade in Den Haag en Dalhousie University houden een bijeenkomst over de kansen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector in Canada.

De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die graag willen samenwerken met Canadese land- en tuinbouwbedrijven. Nederlandse technieken kunnen bijdragen aan het bevorderen en (verder) ontwikkelen van innovatieve manieren om gewassen te laten groeien. Ze kunnen ook helpen bij het stroomlijnen van de bevoorrading van producten.

Om meer controle te krijgen over de Canadese voedselveiligheid en –onafhankelijkheid, is het belangrijk het oogstseizoen te verlengen, bijvoorbeeld door het gebruik van innovatieve kassen. Daarnaast willen Canadese land- en tuinbouwbedrijven meer lokaal produceren (gedurende het hele jaar), zonder pesticiden. Nederlandse bedrijven en kennisinstituten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Met name op het gebied van kennis en innovatieve technieken en producten is Nederland sterk en dit wordt ook gezien in Canada.

Meer informatie over de bijeenkomst vind je hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ laat de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis maken met de sierteelt in de regio Boskoop,...