Kemeling Kunststoffen ontvangt HortiQ-label

03-12-2021    09:45   |    Goedemorgen

Kemeling Kunststoffen heeft het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van voorzitter Harm Maters van HortiQ. De Westlandse onderneming is het negentiende bedrijf dat voldoet aan het onafhankelijke kwaliteitssysteem.

Robert Kemeling, directeur bij Kemeling Kunststoffen: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.” Voorzitter Harm Maters van HortiQ: “Met dit certificaat laat ook Kemeling zien de focus te hebben op topkwaliteit in de tuinbouw.”

Het HortiQ-certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Met het label kunnen bedrijven aantonen dat hun producten van kwalitatief hoog niveau zijn, en dat hun bedrijfsprocessen op de juiste manier zijn ingericht en worden beheerst. Harm Maters, voorzitter van HortiQ: “Nederland is wereldberoemd om de kwaliteit van haar greenhouse technology-sector. Met het HortiQ-certificaat willen we die kwaliteit transparant en objectief meetbaar maken.”

Het HortiQ-certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn door KIWA op kwaliteit van hun producten, hun interne processen en hun organisatie. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in drie kwaliteitshandboeken. Deze boeken zijn opgesteld door het instituut Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KviNL).

Kwaliteit garanderen
Kemeling Kunststoffen beschikt over specialistische ervaring sinds 1976 en is marktleider in het ontwikkelen en produceren van kunststof tanks. Directeur Robert Kemeling: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit garanderen van onze producten zoals de bakken en opvangbakken die speciaal voor de tuinbouw ontwikkeld zijn: HortiTanks, AaBeeMix, BigBagMix. Zo geven we onze klanten zekerheid. We geloven in het HortiQ-certificaat voor de tuinbouwsector: een sector die staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuwe branding Koppert

Met trots presenteert Koppert Biological Systems haar nieuwe logo en nieuwe branding. "Koppert is sinds haar...