'Liquid Sachet on String' voedt boeket automatisch

'Liquid Sachet on String' voedt boeket automatisch

Chrysal introduceert Liquid Sachet on String, de enige vloeibare bloemenvoeding die automatisch aan boeketten kan worden bevestigd. Voor deze innovatie werkt Chrysal nauw samen met Bercomex die de applicatiemachine voor dit concept ontwikkelde. Deze totaaloplossing verlaagt de productie-, opslag- en transportkosten en helpt bij het oplossen van arbeidsvraagstukken zoals nauw naast elkaar werken in verband met COVID-19.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om bloemenvoeding automatisch aan boeketten te bevestigen als het een poedersachet was. Sticks met vloeibare bloemenvoeding, waar veel retailers en consumenten de voorkeur aan geven, moesten handmatig worden bevestigd, wat veel tijd en arbeid kostte. Bovendien werden de sachets vastgemaakt met plakband of lijm, waardoor ze soms moeilijk uit het boeket te halen waren.
 
Nu introduceert Chrysal de Liquid Sachet on String, een uniek concept dat retailers en boeketmakers de mogelijkheid geeft om sticks met vloeibare bloemenvoeding automatisch aan een boeket te bevestigen. Voor de consument is vloeibare bloemenvoeding handig en makkelijk in gebruik.
 
De stick met vloeibare bloemenvoeding wordt bevestigd met een Bercomex Elastic Band. Uit consumentenonderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat dit de voorkeursmethode is. 59% van de deelnemers aan de enquęte verkoos bevestiging met een elastische band in vergelijking met lijm (13%) of geplakt (7%).
 
Chrysal en Bercomex
Chrysal en Bercomex hebben nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe Chrysal Liquid Sachet on String eenvoudig automatisch kan worden aangebracht met de Bercomex's Chrysal liquid binder. Peter Vriends, CEO bij Chrysal International; "Samen met de expertise van Bercomex op het gebied van het automatisch verwerken van bloemen hebben we de beste oplossing voor onze klanten kunnen ontwikkelen om onze vloeibare bloemenvoeding op boeketten te bevestigen." Gerben Schouten, CEO van Bercomex; "We hebben nauw samengewerkt met Chrysal en onze ervaring gecombineerd om een liquid binder te ontwikkelen die werkt op onze Bercomex Flora Optima en - Master bloemenlijnen. We verbeteren onze oplossingen voortdurend, zodat klanten de efficiëntie en productiviteit van hun kwaliteitsboeketten kunnen verhogen."
 
Duurzame verpakking
De sachets zijn efficiënt verpakt in een speciale doos die een machinesnelheid tot 4.000 sachets per uur mogelijk maakt. Elke doos bevat een doorlopende reeks sachets van maximaal 2.500 stuks.  De gebruiksvriendelijke verpakking maakt het mogelijk om dozen aan elkaar te koppelen en een continue productie. Bovendien vermindert deze duurzame verpakking de hoeveelheid karton die nodig is tot 70%. Als gevolg hiervan worden transportvolumes tot 63% verminderd, waardoor de transportkosten worden verlaagd in vergelijking met onze reguliere sachetdozen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v