Milieumaatregelen bij Florensis boeken succes

Milieumaatregelen bij Florensis boeken succes

De afgelopen vijf jaar heeft Florensis op haar zes productielocaties in binnen- en buitenland veel inspanningen geleverd om de duurzaamheidsdoelstelling te behalen die in 2015 geformuleerd was. Deze doelstelling was een reductie van het gebruik van milieubelastende gewasbeschermingsmiddelen van 50 procent in 2020. De inspanningen van de medewerkers, het investeren in verbeteringen en toepassen van innovaties hebben eind 2019 geleid tot 75 procent reductie.

"Als duurzaam bedrijf zijn we trots op dit resultaat maar we realiseren ons ook dat het nog beter kan. Dit heeft geleid tot een nieuwe uitdagende doelstelling voor 2025", zo laat het bedrijf weten.

Grote en kleine maatregelen
Leo Hoogendoorn, CEO bij Florensis, is zeer blij met het behaalde resultaat. "Sinds langere tijd al produceren wij duurzaam en zijn onze productielocaties MPS-A (Milieu Programma Sierteelt) gecertificeerd. Sinds 2017 geldt op de productielocaties een ban op neonicotinoďden en passen wij IPM (geďntegreerde gewasbescherming) toe. Inmiddels is zeventig procent van onze gebruikte middelen niet milieubelastend. Dit doen wij om de beste kwaliteit jonge planten te produceren met respect voor mens en milieu, waarbij we ook onze klanten en de markt een milieubewust product kunnen leveren."

In de laatste vijf jaar is Florensis op alle locaties aan de slag gegaan om het gebruik van de meest milieubelastende gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. De manieren en informatie vanuit de experts zijn volop met elkaar uitgewisseld. Het resultaat is dat nu andere, minder milieubelastende, middelen worden gebruikt. Dit zijn in MPS-termen groene en witte middelen. "Het zijn weliswaar vaak duurdere middelen maar om het goed te doen zijn investeringen nodig en zien we hierdoor een grote reductie in het gebruik van de rode en oranje middelen die schadelijker zijn voor het milieu", legt Hoogendoorn uit.

"Hiernaast hebben we fors geďnvesteerd in stoominstallaties voor het ontsmetten en hergebruik van het teeltsubstraat. Dit is een zeer effectief alternatief waardoor we geen metam-natrium (oranje middel) meer gebruiken."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v