Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

17-05-2019    14:59   |    Goedemorgen

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ laat de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving. Boskoop is het oudste en meeste bekende boomteeltgebied van Europa. De planten die in deze regio worden geteeld vertegenwoordigen een unieke, rijke historie en meer dan 550 jaar Hollandse plantenontwikkeling.

Mobiele Tuinen
De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is een mobiele expositie van tuinen, tuinmaterialen, planten en tuinarchitectuur die naar de mensen toe komt. De expositie wordt neergezet bij evenementen die een groot publiek trekken. Een eerste try-out is op 10 juni tijdens de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt op 2e Pinksterdag. Op de locatie Sortimentstuin Harry van de Laar kunnen de mensen kennismaken met de Mobiele Tuinen. De officiële kick-off zal zijn tijdens de jaarlijkse Open Kwekerijdag op 15 juni aanstaande. De bekende tuin-tv-man Rob Verlinden verricht dit jaar de opening en vraagt daarbij aandacht voor de Mobiele Tuinen. Verder in het jaar zijn de Mobiele Tuinen te bewonderen tijdens Plantarium en de diverse jaarmarkten die in de regio zijn.   

‘From Boskoop’
Planten ‘From Boskoop’ dragen meer dan 550 jaar historie met zich mee. Al sinds 1466 wordt in Boskoop een breed assortiment tuinplanten, vaste planten en bomen gekweekt en verhandeld. Al die kennis, ervaring en vakmanschap zit in de planten die het label ‘From Boskoop’ voeren. Boskoop is door de eeuwen heen het groene hart van Europa geworden. Op de vruchtbare veengrond wordt door honderden bedrijven miljoenen planten en bomen gekweekt, die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Allemaal afkomstig From Boskoop. 

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ draagt bij aan de bewustwording van de waarde van groen voor de leefomgeving en vraagt aandacht voor het lokale product. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Matching Days bij Logico

Van dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert Logico de Matching Days in De Lier. Tijdens deze dagen worden zowel de noviteiten,...

Nieuwe eigenaar Hinova

Per 1 juli neemt Henk van der Meer afscheid als uitvinder/eigenaar en draagt hij werkzaamheden van Hinova over aan Hans Weisbeek.