Modiform optimaliseert sluiten materialenkringloop

24-01-2020    09:51   |    Goedemorgen

Modiform voegt twee nieuwe bouwstenen toe aan haar Closed Loop Commitment: trays voor meermalig gebruik en 100% gerecycled en recyclebare potten. Door het gebruik van meermalig fust is minder kunststof nodig en is de CO2 uitstoot lager. De 100% gerecycled en recyclebare potten bestaan uit 100% gerecycled kunststof (PP) en zijn na gebruik volledig te recyclen. De Closed Loop Commitment bestaat nu uit totaal veertien bouwstenen.

Door het gebruik van een sterker product kan een meermalige kweek- of transporttray verscheidende keren gebruikt worden. Vanwege het hergebruik van een meermalige fust wordt minder plastic in totaliteit gebruikt. Door minder productie is minder transport nodig en dit zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. De meermalige fusten zijn 100% recyclebaar en kunnen van 100% gerecycled materiaal worden gemaakt.

De 100% gerecycled en recyclebare potten zijn gecertificeerd (of ontvangen op korte termijn een certificaat) voor recycling door Cyclos. Dit betekent dat de potten volledig recyclebaar zijn. De potten zijn vervaardigd van 100% gerecycled kunststof (PP). De consument kan na gebruik de pot bij het PMD-afval weggooien. Door te kiezen voor deze potten zet Modiform in op hergebruik van kunststof en wordt het hoogst haalbare voor potten bereikt: 100% gerecycled en recyclebaar.

Modiforms Closed Loop Commitment richt zich op maximaal behoud en vermindering van grondstoffen. Door slimme ontwerpen, de juiste samenstelling, vermindering en recycling van grondstoffen en het hergebruiken van bestaande producten, voorkomt Modiform onnodig verlies en wordt de druk van hun producten op het milieu verlaagd. Menno Krijger (Sales Director Modiform): "Met de nieuwe bouwstenen sluit Modiform de materialenkringloop verder. Dit doen we samen met onze klanten, ketenpartners en de klanten van onze klanten. Wij blijven ons en onze ketenpartners uitdagen te verduurzamen waar mogelijk."

Duurzaamheid staat bij Modiform al sinds de oprichting in 1980 centraal. Al vanaf het begin ontwikkelt Modiform kunststofproducten van gerecycled materiaal en recyclet ze al dertig jaar in-house polystyreen (PS). Met de Closed Loop Commitment zet Modiform alles op alles om de materialenkringloop verder te sluiten. Zo wordt nu in steeds meer landen inleversystemen voor PS trays opgezet om intern te recyclen, het PS-kunststof  van koelkasten hergebruikt in de vorm van cool grey trays en zijn producten van alternatieve materialen ontwikkeld (EcoExpert).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Bucon

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...

Video: Agrozone

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...