Morgen 9.00 uur: Grodan

19-01-2021    09:33   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Deze week staan Goedemorgen en Paprika in het teken van het actuele horti thema Robotisering & Sensoring. Ontwikkelingen die veel impact hebben op de glastuinbouw. Morgen, op woensdag 20 januari is Grodan om 9.00 live in de uitzending om over dit onderwerp te praten.

In de uitzending zal Grodan inzoomen op de uitdagingen van big data en innovaties in de kas. Tevens zoomt het bedrijf in op het software platform e-Gro en hoe de software het teeltproces ondersteunt en optimaliseert. 

Elke fase van het teeltproces is even belangrijk en de beslissingen die een teler vandaag neemt, hebben grote invloed op de resultaten van morgen. Vandaag de dag is er enorm veel data beschikbaar in de kas. Digitalisering blijft toenemen en innovaties zoals cloud-oplossingen en Internet of Things toepassingen nemen een vlucht. Beschikbare data in de kas combineren om zo de juiste beslissingen te nemen is complex en vraagt veel tijd. Daarom heeft Grodan het software platform ontwikkeld: e-Gro. Het platform die relevante data vertaalt naar waardevolle informatie over plantgroei, oogstprognoses, klimaatinzichten, wortelmilieu ontwikkelingen etc. Wereldwijd maken diverse teeltbedrijven gebruik van het programma e-Gro.

Betere voorspelbaarheid
Samen met telers wereldwijd ontwikkelt Grodan het programma. "Samen streven we naar meer controle en betere voorspelbaarheid, waardoor een teler minder snel wordt verrast door onvoorziene gebeurtenissen. Uiteindelijk leidt dit tot minder fouten en dus een beter resultaat in de kas. Tijdens de radioshow vertelt Grodan meer over welke voorspellingen het programma kan maken en hoe dit bijdraagt aan betere planning met betrekking tot arbeid en irrigatiesturing."

Het resultaat: een compleet en helder beeld van het gewas, klimaat, irrigatie en productie. Op elk moment. "Zo heeft een e-Gro gebruiker meer controle én kan men u sneller gefundeerde beslissingen nemen om oogst te optimaliseren. e-Gro ondersteunt u met de juiste inzichten voor een preciezer teeltproces. Dit noemen we bij Grodan data driven Precision Growing."

Tijdens de uitzending op Paprika Tasty Radio komen de volgende vragen aan bod:
1.    Wat zijn de 3 grootste trends op gebied van innovatie in de kas?
2.    Wat is de impact van COVID19 op gebied van digitalisering in de kas?
3.    Wat kun je tegenwoordig allemaal voorspellen in de teelt op basis van data?

Dat en meer hoor je morgen tussen 9.00 en 10.00 uur op de tuinbouwzender van Nederland. Je luistert mee via www.paprikatastyradio.nl of via de gratis apps die daar te downloaden zijn. Meer informatie over Grodan en e-Gro vind je hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws