Nieuw bestuurslid BBH

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij volgt Peter van de Pol op, eigenaar van Kwekerij De Pol en mede-eigenaar van veredelingsbedrijf Plant Research Overberg, die na vier jaar zijn bestuursfunctie overdraagt.

Sinds 2014 staat Van der Houwen aan het roer van snijbloemenkwekerij Amaranthos Flowers. Bovendien maakt ze deel uit van de Ledenraad van Royal FloraHolland (RFH). Henk Spoon, bestuursvoorzitter van het Bloemenbureau: "Peter heeft in de afgelopen jaren een zeer belangrijke rol namens de kwekers gespeeld in de ontwikkeling van BBH, en daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor. Ook kijk ik uit naar de toetreding van Rieneke van der Houwen. Haar ervaring en kennis, vooral op de terreinen van commercie en communicatie, is van grote waarde voor het bureau, en voor de sector. Ook het feit dat ze in de Ledenraad van RFH zit, heeft grote meerwaarde voor ons bestuur."

Werkervaring in communicatie
Voor haar carričre bij Amaranthos Flowers maakte Van der Houwen onder andere deel uit van het management van potplantenkwekerijen 's-Gravenhoorn en 's-Gravenhof (inmiddels bekend als Amarantis). Bovendien deed Rieneke werkervaringen op in communicatie en events. Ervaring die perfect van pas komt binnen de bestuursfunctie bij BBH.

Zelf zegt Rieneke van der Houwen over haar nieuwe rol: "Mijn achtergrond op het gebied van communicatie en events kan ik vaak gebruiken binnen onze branche. Er zijn meer raakvlakken dan men in eerste instantie denkt. Samenwerken is leuk als je elkaar begrijpt en goed communiceert. Dat vind ik een mooie uitdaging. Met elkaar bouwen aan iets groters. Ik geloof daarin, zeker binnen onze bloemen- en plantenbranche. Als iedereen in de keten zijn rol pakt en ernaar acteert dat je samen sterker bent dan alleen, dan kunnen we onze unieke branche nog sterker op de kaart zetten. Bloemenbureau Holland is hier het ultieme platform voor en ik zie ernaar uit binnen dit bestuur mijn steentje bij te dragen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v