Nieuw Phalaenopsisassortiment voor Aardse Orchids

Nieuw Phalaenopsisassortiment voor Aardse Orchids

Vanaf begin 2021 voert Aardse Orchids een nieuw assortiment Phalaenopsis met dezelfde vertrouwde kwaliteit. Door te kiezen voor compleet nieuwe rassen zet het in de provincie Groningen gevestigde bedrijf in op een veelzijdigere kleurenmix met een stabiele, betrouwbare productie.

Het unieke aan het nieuwe assortiment is het sterke wortelstel dat samen met de plantlengte en bloemgrootte aansluit bij de behoefte van de markt. Waar voorheen gekweekt werd met voornamelijk Aziatische rassen, is Aardse Orchids nu volledig overgestapt op een Europees assortiment, dat zorgt voor een bredere kleurencombinatie. Daarnaast wordt er gewerkt met een waterbuffer-substraat dat water substantieel langer vasthoudt. Dit levert een houdbaarheidsvoordeel op in de verdere keten en uiteindelijk in het schap.

Nieuw in het aanbod is de uitbreiding in concepten met verschillende creatief gevormde orchideeën. De productie van de gevormde Phalaenopsis bleek een succes, waarna er interne aanpassingen zijn gedaan om verder op te kunnen schalen. Hierdoor kunnen grotere orders van gevormde orchideeën met een excellente kwaliteit voor klanten ingevuld worden. Met de gekozen nieuwe richting neemt Aardse Orchids een grote stap in het leveren van een nog stabieler en completer assortiment. De flexibiliteit is onveranderd en daarnaast blijft ook de bewezen betrouwbaarheid gewaarborgd.

Aardse Orchids is een familiebedrijf dat sinds de jaren '60 gevestigd is in Zuidbroek (Groningen). Met meer dan 125.000 m2 aan gespecialiseerde kasruimte worden er jaarlijks zo'n 7 miljoen planten geleverd. Aardse Orchids is de complete partner voor de teelt en handel van Phalaenopsis orchideeën voor retailers, discounters, importeurs en exporteurs.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v