BelOrta pakt door met komkommerteelt

15-02-2021    11:21   |    Vilt.be

De komkommer doet het goed in het assortiment van groente- en fruitveiling BelOrta. “Het is al jaar een dag een hardloper”, reageert Jo Lambrecht, manager sales en marketing bij BelOrta tegenover Vilt.be. “Ons areaal komkommer zal in 2021 nog verder stijgen tot bijna 105 hectare, wat resulteert in een beteelde oppervlakte van 230 hectare.” De veiling biedt - voor het derde jaar op rij - het jaar rond komkommers aan.

De komkommer blijft populair in België. “In de recentste GFK-cijfers zien we een toenemende belang van komkommer in de groentenkorf van de Belgische consument”, weet Jo Lambrecht, manager sales en marketing bij groente- en fruitveiling BelOrta. “Uit die cijfers blijkt dat de Belg vorig jaar 1.12 kg komkommer per persoon per jaar kocht via de versmarkt. De populariteit van de komkommer wordt ook weerspiegeld in het aanbod bij BelOrta.”

In 2020 verkocht BelOrta maar liefst 142 miljoen komkommers. “In 2021 breiden we het areaal komkommer nog verder uit”, zegt Jo Lambrecht. “Dit jaar zien we bovendien voor het derde jaar op rij een uitbreiding in het areaal van komkommers uit belichte teelt. Dit seizoen kunnen we zelfs gewag maken van een verdubbeling van het areaal, van 4 hectare naar 8 hectare.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Tomberry

In het Westland worden bijzondere groenten en fruit geteeld. De WOS bezoekt daarom verschillende telers om...