Omzet via Floriday naar meer dan miljard euro

Omzet via Floriday naar meer dan miljard euro

Floriday wordt steeds meer het digitale hart van de Nederlandse sierteeltsector. Via dit platform zal dit jaar al voor meer dan een miljard euro aan bloemen en planten verhandeld worden tussen kwekers en kopers. Tot half september stond de teller van omzet via Floriday op ruim 700 miljoen euro, waar dat vorig jaar om deze tijd nog 117 miljoen was. Inmiddels worden gemiddeld 250.000 orders per week geplaatst via Floriday.

Kwekers en kopers maken steeds meer gebruik van de handelsmogelijkheden binnen Floriday, die continu worden uitgebreid op basis van de behoeftes van gebruikers van het platform. De contractmodule en de 'Mijn winkel'-functie bijvoorbeeld, waarmee kwekers hun volledige aanbod kunnen publiceren, worden dit jaar steeds meer gebruikt. Daarnaast hebben softwareleveranciers verschillende koppelingen beschikbaar gesteld tussen hun softwarepakketten en Floriday, waardoor het aanbod verder is verbeterd. Ook weten kopers hun weg naar het aanbod in Floriday steeds beter te vinden via de bestaande dealmaking kanalen.

Ruud Knorr, CCO Royal FloraHolland: "We zijn natuurlijk blij met de groei die Floriday in omzet heeft laten zien. We merken dat kwekers en kopers steeds meer gebruik maken van de handelsmogelijkheden die het digitale platform nu biedt. En dat is goed om te zien. Ik ben ervan overtuigd dat digitalisering nodig is voor het succes van de sector op lange termijn. Het doel is dat alle betrokken partijen hier straks voordeel van hebben, zowel kwekers als kopers. We willen het daarom voor iedereen mogelijk maken om aan te haken. Het is dan ook belangrijk dat we de ingeslagen weg van begin dit jaar blijven volgen en goed luisteren naar de feedback en wensen van onze gebruikers. Doordat we steeds meer functionaliteiten waar gebruikers behoefte aan hebben toevoegen of verbeteren in Floriday, zoals op korte termijn de verbetering van de klokfunctionaliteit, verwachten we dat het aantal transacties verder zal groeien."
 
Betrokkenheid vanuit de Ledenraad
Sinds januari jl. is de commissie Floriday ingesteld. Deze commissie bestaat uit een aantal Ledenraadsleden en betrokkenen bij Floriday. Op advies van de commissie is onder meer de interactieve routekaart opgesteld. Marco Mol, lid Ledenraad Royal FloraHolland en actief in de commissie Floriday: "We zijn er zeker nog niet, wel zit de vaart er goed in en is er een duidelijk commitment om Floriday tot een succes te maken! Vanuit de Ledenraad zijn we nauw betrokken en van grote waarde voor het programma omdat we onze kennis vanuit kwekersperspectief toevoegen. Floriday zorgt voor bundeling van onze activiteiten en zet onze coöperatie verder in zijn kracht. En dat gaat ons, als leden, zeker helpen onze producten goed te kunnen blijven vermarkten. Floriday is voor kwekers en kopers, de digitale marktplaats en vormt het fundament voor onze toekomst."
 
De statistieken van Floriday:

  • Momenteel worden per week meer dan 250.000 orders geplaatst op Floriday.
  • Floriday telt wekelijks ongeveer 4.000 actieve gebruikers.
  • 1.700 kwekers hebben de 'Mijn winkel' geactiveerd. Dit biedt kwekers de mogelijkheid hun complete assortiment en aanbod direct onder de aandacht te brengen van kopers.
  • Nagenoeg alle softwareleveranciers zijn gekoppeld met meerdere onderdelen van Floriday en actief aan de slag met de uitrol hiervan.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v