Online meetings over veilig werken met robots

Online meetings over veilig werken met robots

ACTUEEL HORTI THEMA - De opmars van robots en collaborative robots (cobots) in Nederland zet door. En niet voor niets: cobots zijn relatief betaalbaar, eenvoudig te programmeren en kunnen repetitieve handelingen overnemen zodat medewerkers op een andere manier waarde kunnen creëren. Maar omdat deze mechanische vrienden naast de werknemer actief zijn, brengen ze ook nieuwe risico's op de werkvloer.

Om daar bewust en pro-actief mee om te gaan, start op 21 januari 2021 een online serie interactieve bijeenkomsten rond het thema: Veilig werken met cobots en robots op de werkvloer. Hoe doe je dat? Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door MKB Robotiseert.

Programma
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt gekeken op welke manier aspecten als veiligheid en productiviteit worden meegenomen bij de engineering, middelen en het gebruik van cobots. Deze onderwerpen worden in 2021 verder uitgediept met online round tables. Het zijn interactieve sessies, waarbij nadrukkelijk om de input, vragen en kennis van de deelnemers wordt gevraagd om deze te delen. Dit evenement is onder meer bedoeld voor productiemanagers, veiligheidskundigen, engineers, integrators en (kennis)leveranciers.

Deelname is kosteloos, mits je je inschrijft via deze link.

MKB Robotiseert is een initiatief van Breda Robotics, Fieldlab Robotics, Fontys en Holland Robotics.

Bron: Breda Robotics

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v