Plantipp deelt nieuwe producten met de wereld

20-09-2021    10:18   |    Goedemorgen

Het heeft even geduurd, maar het is dan eindelijk zo ver: veredelaars en kwekers mogen hun laatste nieuwigheden eindelijk met de wereld delen. Plantipp geeft vast een kijkje achter de schermen en deelt zes revolutionaire nieuwigheden die je tijdens de Chelsea Flower Show in de gaten wilt houden.

Te beginnen met het resultaat van een lang veredelingstraject van Camellia-experts: Camellia 1001 Summer Nights Jasmine ('Yulan01'PBR), beheerd en vertegenwoordigd door Plantipp.

En dat is niet de enige nieuwigheid die Plantipp in petto heeft: tijdens de Chelsea Flower Show 2021 zal ook ‘s werelds eerste kruising tussen Sempervivum en Aeonium, Surreal Semponiums ‘Sienna’ geïntroduceerd worden. Een gemakkelijk te kweken intergenerieke hybride die uitgroeit tot een conische vorm met levendige kleuren. Op dit moment nog in de testfase maar klaar om zijn architecturale vormen vast aan de wereld te tonen.

Ook mag een nieuwe toevoeging aan de revolutionaire Mad about Mangave-serie worden verwacht: 'Silver Fox' PBR. Deze revolutionaire hybride groeit zowel binnen als buiten, is eenvoudig te kweken en groeit snel. Silver Fox valt op door zijn dikke, gebogen bladeren met een zilvervosachtige kleur.

Daarnaast zal ook de compacte Ficus carica Little Miss Figgy ('LMF01'PBR) het podium betreden. Ficus Little Miss Figgy is een zeer compacte dwergvijg met nadrukkelijk gelobd, donkergroen blad. In het voorjaar en de herfst produceert 'Little Miss Figgy' grote hoeveelheden, zoete, bordeauxrode vijgen. "Naast ‘Little Miss Figgy’ mogen we ook weer een prachtige toevoeging aan de Sedum Sunsparkler serie verwachten: 'Dream Dazzler' PBR.  Een prachtige en gemakkelijke plant in duizelingwekkende kleuren die afhankelijk van de standplaats anders zijn. ‘Dream Dazzler’ blijft compact en valt niet open", aldus Plantipp.

Ook introduceert Concept Plant’s zusterbedrijf Brassicasa de revolutionaire eetbare paarse sierkool: Rainbow Candy Crush, gevuld met antioxidanten en een verrassend zoete nasmaak. Deze eetbare sierplant is onderhoudsarm, groeit na de oogst terug en behoudt ook na het koken zijn kleur.  

"Zes revolutionaire nieuwigheden die een doorbraak in de wereldwijde veredeling vertegenwoordigen: je leert ze kennen tijdens de Chelsea Flower Show. Details over deze nieuwigheden zullen we delen op onze sociale media kanalen, YouTube en website."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen: 2 uur Oreon

ACTUEEL HORTI THEMA - Wat zijn de voordelen van watergekoelde led-verlichting? Je hoort er morgen alles over...