Pothortensia's HBA testen goed op houdbaarheid

Pothortensia's HBA testen goed op houdbaarheid

Fay, Ice Boy, Florencia en Finya, vier nieuwe pothydrangea's van HBA (Hydrangea Breeders Association) scoren goed op houdbaarheid. Dat is de conclusie na een zes weken durende houdbaarheidsproef in de testruimte van Agriom in De Kwakel.

Over het algemeen zijn de dubbelbloemige variëteiten van HBA sowieso zeer goed houdbaar, meent Jan ten Brinke van HBA. De resultaten die de nieuwe dubbelbloemige Florencia en Finya in de houdbaarheidstest laten zien, ondersteunen zijn stelling. Florencia is een bolhortensia met witte, gevulde bloemen. De randbloeier Finya is bijzonder door de helderwitte, 'springende' bloemen.
 
Opvallend goed scoren ook Fay, een sterke hydrangea waarvan de bloemen mooi doorkleuren van roze naar lichtgroen, en de zuiverwitte Ice Boy. Naast nieuwe variëteiten zijn ook een aantal variëteiten die HBA al langer op de markt brengt, zoals Jip, Caipirinha en Hot Red, in de houdbaarheidstest opgenomen. Bekijk hier een korte video waarin Jan ten Brinke de resultaten van de proef bespreekt. 

HBA startte de houdbaarheidsproef in week 8 (eind februari 2021) gedurende een periode van zes weken. De testruimte op de HBA-locatie in De Kwakel voldoet aan het protocol voor houdbaarheidstesten: de planten staan onder huiskameromstandigheden qua licht, temperatuur (20?C) en vocht (de planten kregen om de dag water).

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v