Programmamanager Greenport Bollenstreek

13-08-2019    07:20   |    Goedemorgen

Greenport Duin- en Bollenstreek is verheugd met de aanstelling van Andries Middag als nieuwe programmamanager. Vanaf 1 september gaat Andries leiding geven aan het team dat zich bezig houdt met het stimuleren van innovatie, ruimtelijke herstructurering, duurzaamheid en de positionering van de Greenport.

Greenport Duin- en Bollenstreek bestaat inmiddels ruim 8 jaar en heeft haar toegevoegde waarde als verbindende partner ruimschoots bewezen. De komende jaren ligt de nadruk op het versterken van innovatiekracht en het verbinden van ondernemers uit de diverse sectoren binnen de land- en tuinbouw en daarbuiten. Dit gebeurt onder andere in samenwerking met de zes andere Greenports in ons land, provincies en het Rijk. Ondernemers en hun organisaties en onderwijs en onderzoek completeren het werkveld van de Greenport.

In de aansturing van de taken van de Greenport spelen ondernemers, onderzoekers en onderwijs de komende jaren een grotere rol dan voorheen het geval was. Ten behoeve hiervan wordt op dit moment de stichting Greenport Duin- en Bollenstreek opgericht, waar ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid in vertegenwoordigd zijn.

Gerard Mostert/Jeanet v/d Laan: “Wij zijn erg blij met zowel de komst van een stevige nieuwe programmamanager, in de persoon van Andries Middag, als de aanstaande oprichting van de stichting Greenport Duin- en Bollenstreek. De manier waarop we met deze stichting gezamenlijk invulling geven aan de opgaven die we ook in gezamenlijkheid hebben, geeft veel vertrouwen voor de toekomst!”

Andries Middag is op dit moment manager bij LTO Noord voor de regio West-Nederland en vanuit die rol goed bekend met de regio, de verschillende organisaties en de opgaven die voor ons liggen. Middag: “Ik kijk er naar uit om mijn netwerk en ervaringen in te zetten in deze mooie regio. Dat zal geen abc’tje worden, maar dat vind ik juist ook het mooie aan deze uitdaging. Er zijn legio kansen om meer en beter met elkaar samen te werken en ik kijk er naar uit mijn steentje daaraan bij te dragen.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...