'Rekentool voor footprint is uiterst waardevol'

'Rekentool voor footprint is uiterst waardevol'

Substraatproducent Lensli sloot zich recent aan bij het Horti Footprint Chain Programme. Een goed initiatief dat hoog nodig is, zegt commercieel manager Rob Bierman in KAS Magazine.

"Het is een goede én nuttige ontwikkeling. Universele data en een universele rekentool om je footprint goed te berekenen zijn uiterst waardevol."

Lensli zelf is al langere tijd bezig met duurzaamheid: "Voor al onze substraten zijn we een duurzaamheidsclassificatiesysteem van A tot en met D ontwikkelen, zoals je dat ook kent van je koelkast." Verder kijkt Lensli door een duurzame bril naar het aanpassen van samenstellingen en de daarbij te gebruiken grondstoffen. Ook de discussie rondom 'minder veen' gaan ze niet uit de weg, omdat ze vinden dat ook daar stappen gezet moeten worden.

Tegelijkertijd merkt Bierman dat veel afnemers nog aarzelen om die stap te zetten. Het bewust omgaan met het thema duurzaamheid heeft er volgens hem nog geen hoge prioriteit. "Pas als een klant van een klant vragen stelt over de samenstelling van substraat of de CO2-uitstoot komen er vragen onze kant uit. Je kunt wel wachten tot wij iets hebben ontwikkeld, of de buurman, maar dan zitten we alleen maar naar elkaar te kijken. En worden er straks dingen vóór ons beslist. Dat moment moet je vóór zijn; dat is de boodschap die wij willen overbrengen en waar het programma van HFCP prima bij aansluit."

Lees hier meer over het Horti Footprint Chain Programme

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v