René van Dop voorzitter Kom in de Kas

21-03-2019    09:27   |    Goedemorgen

René van Dop (32) treedt half april aan als landelijk voorzitter van Kom in de Kas. Hij is de opvolger van Aad van der Wilt, die tijdens de evaluatiebijeenkomst met de regio’s op 17 april aanstaande, de voorzittershamer aan hem overdraagt.

Aad van der Wilt trad in 2010 aan als opvolger van Wim van Delft. In zijn eerste jaar van zijn voorzitterschap stond Van der Wilt voor de uitdaging om de financiering vanuit de sector te organiseren. “Door de verdwijning van het Productschap Tuinbouw moesten we zelf bij de glasgroente- en sierteeltsector aankloppen voor een financiële bijdrage, een hele uitdaging, want dat waren ze niet gewend”, aldus Van der Wilt. Mede door de inzet van Van der Wilt is het evenement voor de komende drie jaar verzekerd van een vaste financiële bijdrage per hectare door de eigen achterban. Ook vierde Kom in de Kas onder zijn leiding in 2017 haar 40-jarig jubileum met een record aantal bezoekers. Hij neemt dan ook met een gerust hart afscheid.

 

René van Dop is directeur van het in 2018, door samensmelting van de twee familiebedrijven De Veranda en Solis plant, ontstane bedrijf Vilosa. Sinds januari 2014 heeft hij zitting in het landelijk bestuur van Kom in de Kas. Daarnaast is hij voorzitter van de productcommissie 

Kalanchoë van Royal FloraHolland, bestuurslid van Glastuinbouw Westland en is hij bijna drie jaar voorzitter geweest van de Tuinbouw Jongeren Westland.  

 

Duo

Van Dop wordt bij de uitvoering van zijn taak ondersteund door tomatenteler Jos Looije van Looye Kwekers, waarbij beiden zich richten op de dingen waar ze goed in zijn. Van Dop wil eens goed kijken naar de organisatiestructuur van Kom in de Kas. “Kom in de Kas is een uniek evenement dat we moeten behouden voor de sector, en ik wil graag een sterkere binding met een glastuinbouworganisatie. Door kortere lijnen kunnen we sneller schakelen”, aldus Van Dop. Jos Looije versterkt sinds eind 2018 het landelijk bestuur namens DPA (Dutch Produce Association) en zal zich meer met de organisatie van het evenement zelf bezig houden. 

 

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Matching Days bij Logico

Van dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert Logico de Matching Days in De Lier. Tijdens deze dagen worden zowel de noviteiten,...

Nieuwe eigenaar Hinova

Per 1 juli neemt Henk van der Meer afscheid als uitvinder/eigenaar en draagt hij werkzaamheden van Hinova over aan Hans Weisbeek.