Seizoen bij Hoogstraten feestelijk geopend

21-03-2019    09:15   |    Goedemorgen

Voor Coöperatie Hoogstraten is het begin van de lente dé reden om haar productassortiment in de kijker te zetten en enkele nieuwigheden te presenteren. De feestelijke opening van het seizoen ging zoals traditioneel gepaard met de veiling van een kist aardbeien voor het goede doel.

Deze heerlijke primeuraardbeien gingen naar koper Delidis aan de prijs van € 500,- per 500g. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Zo mocht Maaike Cafmeyer, ambassadrice van Ups & Downs, een mooie cheque van € 8.000,- in ontvangst nemen. Ups & Downs is een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving. Wat ze met het geld gaan doen? Erika Danckaers van Ups & Downs: 'Wij zijn heel dankbaar voor deze gulle gift. Onze organisatie werkt namelijk volledig op basis van vrijwilligers. Met het geld willen wij vooral lotgenotenbijeenkomsten organiseren. Daarnaast willen wij psychische kwetsbaarheid onder de aandacht brengen en het stigma doorbreken. Zo organiseren wij tal van lezingen in scholen en instellingen en dat willen wij dit jaar ook opentrekken naar bedrijven. Ook op de werkvloer is er namelijk nood aan het doorbreken van het taboe. Het bedrag zal dus zeker goed besteed worden', besluit Erika.
Wim Peeters (eigenaar) van Delidis is verheugd met de aankoop van deze aardbeien. 'Wij wilden dit jaar absoluut de eerste symbolische kist aardbeien kopen. Wij werken al jarenlang heel goed samen met Coöperatie Hoogstraten en hiermee willen wij vooral de telers bedanken voor hun kwaliteitsproduct. Dat we met deze aankoop ook ons steentje kunnen bijdragen aan een goed doel is natuurlijk fantastisch.'

Meer dan aardbeien
Na de benefietverkoop konden de aanwezigen genieten van een heerlijke wafel met primeuraardbeien bereid door Roger van Damme, sterrenchef van restaurant Het Gebaar, beste patissier ter wereld en al jaren trotse ambassadeur van Hoogstraten Aardbeien. In zijn boek ‘Heerlijke Aardbeirecepten' geeft Roger tips om op elk moment van de dag te kunnen genieten van lekkere en smaakvolle Hoogstraten Aardbeien.
Maar Hoogstraten is meer dan alleen aardbeien. Zo verhandelt Coöperatie Hoogstraten ook jaarrond de lekkerste tomaten in allerhande vormen en kleuren, zijn er vanaf maart paprika’s en komkommers beschikbaar en in de zomermaanden kan de consument genieten van heerlijke Hoogstraten bessen en kersen. Vorig jaar realiseerde de coöperatie een productomzet van 222 miljoen euro en een zakencijfer van 275 miljoen euro. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Matching Days bij Logico

Van dinsdag 2 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert Logico de Matching Days in De Lier. Tijdens deze dagen worden zowel de noviteiten,...

Nieuwe eigenaar Hinova

Per 1 juli neemt Henk van der Meer afscheid als uitvinder/eigenaar en draagt hij werkzaamheden van Hinova over aan Hans Weisbeek.