SK Roses verduurzaamt met 1.677 zonnepanelen

12-05-2021    09:58   |    Goedemorgen

Binnenkort worden er bij de rozenkwekerij SK Roses 1.677 zonnepanelen geplaatst. SK Roses is de eerste kweker die na de succesvolle SDE-informatieavond van SolarNRG zonnepanelen op zijn dak krijgt, en dit voor de laagste prijs en met de beste garanties, aldus het bedrijf.

“Wij zijn trots dat wij binnenkort 1.677 zonnepanelen van SolarNRG op onze beide locaties hebben liggen. Deze investering past in onze duurzaamheidsvisie naar de toekomst toe. SolarNRG was voor ons de meest geschikte partij en ze komen nog uit het Westland ook. Ze hebben ons niet alleen begeleid in het aanvraagtraject maar ook over het advies en de condities waren wij erg te spreken. We kunnen niet wachten tot onze daken vol liggen”, aldus Marc Koene van SK Roses.

Verduurzaming bij tuinders
Bij de teelt van rozen is er vooral overdag behoefte aan energie welke uit het net komt en wordt opgewekt middels een WKK, dit is o.a. afhankelijk van vraag naar energie en de prijs op de APX. Energiemanagement is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering en ondanks dat de panelen maar een klein deel van de totale energievraag afdekken blijkt het toch een mooie toevoeging op de totale energiemix en een hele interessante investering

In samenwerking met een adviesbureau, waar ruim 30 kwekers bij aangesloten zijn, heeft SolarNRG de SDE++ subsidie-aanvragen voor de bedrijven ingediend. Twaalf kwekers hiervan hebben de subsidie ook toegekend gekregen en zijn de mogelijkheden voor zonnepanelen op hun dak aan het onderzoeken.

SolarNRG is een van de grootste leveranciers en installateurs van zonnestroomsystemen. Sinds 2003 zijn zij actief in heel Nederland maar ze blijven in hart en nieren toch echt een Westlands bedrijf. Met ruime ervaring bij het plaatsen van zonnepanelen in veel verschillende sectoren bedienen ze ook graag de Westlandse kwekers van hun service en kwaliteit. Een groot aantal individuele tuinders hebben al eerder voor SolarNRG gekozen maar ook voor Decorumkwekers hebben zij al een groot aantal zonnepanelen geplaatst. Ook in de agrobusiness is SolarNRG een gevestigde naam met projecten zoals het ABC terrein en Freshpark Venlo met in totaal 40.000 panelen

“Wij hebben gekozen voor SolarNRG omdat zij op dat moment de goede partij voor ons was. Een goeie aanbieding en fijn contact. Het is ook achteraf qua uitvoering ook allemaal zo gelopen zoals ze voorspeld hadden”, zo laat Jaap Moerman van Moerman Lilium weten.

Ook Frestia heeft gekozen om te investeren in zonnepanelen, vertelt Frank Barendse. "Omdat dit goed past in onze duurzaamheidsvisie. We hebben gebruik gemaakt van de SDE-subsidie die voor deze investering cruciaal is om de terugverdientijd verantwoord te houden. SolarNRG heeft ons begeleid bij het aanvraagtraject en dat is goed gegaan.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws