Teler kan geen schade claimen vanwege A4

19-09-2019    08:20   |    AgriHolland/Groenten&Fruit

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wijst een schadeclaim van een tomatenteler uit het Brabantse Steenbergen terecht af. Dat heeft de Raad van State woensdag 11 september bepaald bij de behandeling van het hoger beroep dat beide partijen hadden aangespannen tegen een uitspraak van de rechtbank West Brabant-Zeeland uit 2017.

Daarin oordeelde de rechter dat de glastuinder aanspraak zou kunnen maken op een vergoeding van 21.050 euro. De tuinder stelt dat hij meer schade leidt door extra roetvervuiling als gevolg van de aanleg van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom in de jaren 2012 tot en met 2014.

De tomatenteler stelt dat hij sinds de aanleg van de A4 extra reinigingskosten heeft voor zijn bassin en kassen. Ook lijdt hij omzetschade. Volgens de Raad van State komt een deel van de kassen van de teler niet voor schadevergoeding in aanmerking omdat voor deze kassen te voorzien was dat er enige overlast van het nieuwe tracé zou komen. Voor het andere deel vindt de rechter dat de minister terecht een schadedrempel van 15% heeft gehanteerd. De berekende schade van de teler bleef onder die schadedrempel. Ook bij het hanteren van een schadedrempel van 8% zou de schade onder de drempelwaarde blijven, stelt de Raad van State vast.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jubileum

Moor Filtertechniek viert feest. Op Twitter laat het bedrijf weten dat collega Ewelina 12,5 jaar in dienst is!...