Concept met anthurium op water

17-01-2017    09:41   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Bakker.com komt met een nieuw anthuriumconcept, de anthurium op water. Zo laat ze de anthurium van een hele andere kant zien. Door de wortels van de Anthurium uit te spoelen en de plant als een bos bloemen in een glazen vaas te zetten, wordt volgens Bakker in een handomdraai een blikvanger voor in huis gecreëerd. 'Vergeten water te geven’ is verleden tijd.

Planten op water laten groeien, heet officieel Hydroponie. Een vorm hiervan is het uitspoelen van de wortels en de plant in water zetten. In plaats van in de aarde, groeit de plant dus op water. In een mooie glazen vaas krijgt de schoonheid van de wortels van de plant extra nadruk. Bovendien heeft de plant altijd genoeg water en is regelmatig water geven niet nodig, aldus Bakker.com. Alleen het waterpeil goed houden en af en toe het water verversen, is voldoende.

“De Anthurium op water is heel eenvoudig thuis te creëren”, zegt Iris Liklikuwata van Bakker.com. “Alles wat je nodig hebt, is een ruime emmer en een vaas. De emmer gebruik je om het water mee op te vangen waar je de wortels mee afspoelt. Vervolgens vul je de vaas met water, zodat de wortels net onder water staan. Zo gemakkelijk is het.” Het complete arrangement van Anthurium met vaas is nu te koop bij Bakker.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...